Home Gospodarstvo Borak napokon dobiva ogradu, a uskoro bi i rasvjeta trebala proraditi!

Borak napokon dobiva ogradu, a uskoro bi i rasvjeta trebala proraditi!

SHARE

U tijeku je postavljanje ograde na šetalištu u Borku uz rijeku Lišticu, a radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije parka Sajmište – najvećeg u Širokom Brijegu.

Kako doznaje Bljesak.info, ograda će biti postavljena sve do restorana Borak, a u petak smo zabilježili da je postavljena i obojena od parka do akvadukta.

Također, od parka do spomenutog restorana bit će postavljena nova rasvjeta te će biti rekonstruiran nogostup na mjestima gdje je oštećen.

Što se tiče samoga parka, koji je poprimio konture, trenutačno se radi na postavljanju električnih instalacija, rubnika, završne pripreme terena, potpornih zidova, parkirališta i dječjeg igrališta.

Podsjećamo, u lipnju je potpisan Ugovor za infrastrukturne radove na lokalitetima park Sajmište i kanjon Borak. Ugovore su potpisali u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević i u ime izvođača A3 d.o.o. direktor Josip Kožul.

Radovi se izvode u sklopu projekta ADRIATIC CANOYNS ADVENTURE TOURS – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz Financijski Sporazumu za Interreg-IPA trilateralni Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014-2020.

Infrastrukturni radovi obuhvaćaju: Rekonstrukciju parka Sajmište gdje je planirana rekonstrukcija parka, instalacija sustava za navodnjavanje i kanalizaciju, električne instalacije (postavljanje rasvjete), nabava parkovne opreme; dječje igralište; rekonstrukciju ulice od parka Sajmište prema restoranu Borak i priprema brdskih šetnica kroz kanjon Borak (popravak šetnica i izgradnja četiri odmarališta).

Vrijednost radova iznosi 529.403,92 KM. Ostatak planiranih sadržaja u projektu realizirat će se u 2019. godini. Završetak projekta planiran je za kraj 2019. godine.