Home Zanimljivosti Nezabilježen slučaj: žena u robnoj kući na parfeme, satove i odjeću potrošila...

Nezabilježen slučaj: žena u robnoj kući na parfeme, satove i odjeću potrošila nevjerojatnih 127 milijuna kuna, a sada sud traži da kaže odakle joj toliki novac

SHARE

Zamira Hajiyeva (55) je Azerbejdžanka s londonskom adresom, a protiv nje su britanske vlasti pokrenule antikorupcijsku istragu jer je u 10 godina u poznatoj britanskoj robnoj kući Harrods potrošila 16 milijuna funta, tj 127 milijuna i 200 tisuća kuna, navodi BBC.

Znala je dnevno potrošiti i do milijun i pol kuna na parfeme i satove, ali policiji nije znala objasniti odakle joj toliki novac.

Njen muž je bio bankar Jahangir Hajiyev koji je osuđen zbog prijevare na 15 godina zavora u 2016., a spominje se da je ukrao milijune funti koje nikada nisu pronađene.

Policija je Zamiri Hajiyevoj blokirala raspolaganje imovinom i nekretninama u vrijednosti od 22 milijuna funti! Naime, Hajiyeva mora objasniti odakle joj bogatsvo, u protivnom ostat će bez svega, piše pak Reuters.

Inače, identitet Hajiyeve je bio skriven mjesecima, ali je izgubila bitku u kojoj je tražila da se javnosti ne priopći njen identitet. Osim što je trošila milijune u Harrodsu, kupila je i kuću blizu te robne kuće, kao i golf teren u Berkshireu.

Visoki britanski sud naredio joj je da objasni porijeklo imovine, i ako to ne učini izgubit će imovinu. Ona i njen muž su prvi bračni par na meti novog i strogog Zakona o porijeklu imovine.
Osim što je kupovala nakit i satove, Hajiyeva je kupila i zrakoplov Gulfstream G550 vrijedan oko 24 milijuna dolara, te bogati park automobila luksuznih marki.

Zamira Hajiyeva odbija sve optužbe da je trošila novac koji nije njen, te ga nije stekla na legalan način. Tvrdi da joj se nanosi nesaglediva nepravda, piše Slobodna Dalmacija.