Home Politika Vidić i Grizelj Komšića u Čapljini i Grudama proglasili personom non...

Vidić i Grizelj Komšića u Čapljini i Grudama proglasili personom non grata

SHARE

Općinski odbor HDZ BiH Čapljina u zahvali biračima na potpori na nedavnim izborima osvrnuo se i na izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. U dopisu kojeg potpisuje načelnik Čapljine Smiljan Vidić izraženo je žaljenje što Bošnjaci još jednom na ovakav način ponižavaju Hrvate, ali je i poslana oštra poruka Komšiću.

– Istovremeno smo i žalosni što je još jednom izabran za hrvatskog člana Predsjedništva kandidat koji nema nikakvu potporu Hrvata u BiH.  Kao takav nije dobrodošao u naš grad! Ovakvim izborom jedan dio Bošnjaka je pokušao napraviti štetu Hrvatima i Bosni i Hercegovini. Hrvatima štetu nisu nanijeli, ali BiH jesu! imali smo kao narod i ranije velikih izazova, ali smo ih vođeni HDZ-om BiH znali i uspjeli savladati, tako će biti i sada – navodi se u dopisu kojeg potpisuje Vidić.

Podsjetimo, sličnu stvar napravio je i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je Komšiću poručio da, s obzirom na način na koji je izabran, on kao član Predsjedništva BiH nije dobrodošao u Grude, pa je tako pored Čapljine, Komšić postao persona non grata i u Čapljini, a vjerojatno će ovaj primjer slijediti još neke lokalne zajednice, piše Pogled.ba