Home Gospodarstvo Od sada ćete na svakom koraku u Međugorju viđati ovakve table

Od sada ćete na svakom koraku u Međugorju viđati ovakve table

SHARE

Turistička zajednica Hercegovačko – neretvanske županije je ovih dana završila sa realizacijom projekta „Izrada i postavljanje urbano-turističke signalizacije na području Međugorje, Bijakovići i Miletina“ koji je financirala vlastitim sredstvima.

Postavljeno je ukupno 125 putokaznih znakova za najvažnije turističke atrakcije i ostale važne objekte na ukupno 31 lokaciji na području Međugorja, Bijakovića i Miletine, zatim jedna obavijesna tabla na Križevcu te 5 dvostrano svijetlećih turističkih info panoa sa planom Međugorja i županije.

Tri info panoa su postavljena u Međugorju (crkva Sv. Jakova, Križevac, pošta) i po jedan info pano u Bijakovićima i Miletini.

Znakovi su izrađeni po važećim zakonskim propisima i u skladu sa europskim standardima, u prepoznatljivoj smeđoj boji.

Projekat postavljanja turističke signalizacije na području Međugorja započet je u svibnju 2018. godine s ciljem da se domaćim i stranim turistima omogući lakše kretanje, te da im se daju osnovne turističke informacije o važnijim objektima i sadržajima u Međugorju. Urađen je Glavni projekat postavljanja turističke signalizacije na osnovu kojeg su utvrđene točne lokacije gdje će znakovi biti postavljeni.

Međugorje je najveće turističko i hodočasničko središte BiH, a rezultat projekta postavljanja turističke signalizacije je unaprijeđenje turističke infrastrukture i bolja prezentacija turističkih resursa Međugorja, piše Pogled.ba