Home Društvo U subotu oko ponoći tražila sam sina po gradu jer mi se...

U subotu oko ponoći tražila sam sina po gradu jer mi se nije javljao na mobitel. To što sam vidjela u kafićima me zaprepastilo, mislila sam da sanjam!

SHARE

– U subotu oko ponoći tražila sam sina koji je s društvom bio negdje u gradu. Kako se nije javljao na mobitel, krenula sam u potragu po gradskim kafićima za koje znam da posjećuje. Ispred jednog od lokala u koji sam planirala ući stajale su neke djevojke i glasno komentirale kako se unutra puši marihuana. Kada sam ušla u kafić, došlo mi je slabo. Od količine dima koja je dominirala prostorom jedva da sam mogla disati. To nisu bile cigarete, a ni duhan. To je sigurno bila ”marica” – požalila se portalu Bjelovar.live majka 16-godišnjeg Bjelovarčanina, nakon što je ovih dana čitala vijesti o zapljenama velikih količina marihuane u Daruvaru.

Odlučila se, kaže, javiti redakciji spomenutog portala kako bi s javnošću podijelila svoje iskustvo i kako je kazala, ‘probudila’ odgovorne da pod hitno nešto učine.

Bjelovarki kafić u koji je ušla, nastavila je svoju priču, bio je krcat maloljetnicima koji su uživali u alkoholu.

– Unutra su bila djeca u dobi od 16-17 godina, a možda je bilo i mlađih. Sjedili su po separeima, a ispred njih su bila alkoholna pića. Dim se mogao rezati nožem. Mislila sam da sanjam. Kako nisam pronašla sina, izašla sam van iz lokala. Još uvijek pod dojmom od viđenog, uzela sam mobitel u ruke i zvala sina sve dok se nije javio. Rekao mi je da nije čuo zvonjavu od glasne glazbe, a nalazio se u jednom drugom kafiću ispred kojeg sam ga pokupila. Upitala sam ga zna li što se događa po gradu i je li išta vidio ili čuo o marihuani. Rekao je da nije i da je protivnik toga. Nekako sumnjam da bi mi rekao i da nešto zna. Vjerojatno se boji kako bih reagirala. Znaju li nadležni uopće što se događa subotom po lokalima ili na to namjerno zatvaraju oči. Vjerujte, strahujem za sina, ali i za ostalu mladež. To što sam vidjela nije normalno, a posebno ne u tako mlađoj dobi. Policija bi se morala pozabaviti takvim problemima. Ne mogu vjerovati da se alkohol toči maloljetnim osobama i marihuana puši usred lokala – u nevjerici je ispričala majka bjelovarskog tinejdžera koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji Bjelovar.live).

Dodaje i kako je sina u nekoliko navrata zatekla pod vidnim utjecajem alkohola što ju je neugodno iznenadilo.

– Jedno tri puta sam sina zatekla pijanog. Jako sam bila ljuta na njega, ali smo sjeli i razgovarali. Trudila sam mu se objasniti da to što radi nije dobro za njega. Ljuta sam i na ugostitelje koji ne bi smjeli točiti alkoholna pića maloljetnim osobama. Ali očito im je bitan novac, a ne posljedice. Zaista, zašto se ti lokali stvarno malo više ne kontroliraju. Policija bi sve vidjela. Od alkohola do trave, a tko zna što bi se još sve zaplijenilo – pita se zabrinuta majka tinejdžera.