Home Crna kronika Nepoznati kombi na banjalučkim ulicama presreće djecu, policija provjerava prijave

Nepoznati kombi na banjalučkim ulicama presreće djecu, policija provjerava prijave

SHARE

Banjalučka policija traga za nepoznatim osobama koje su u naselju Drakulić kombijem presrele dvije djevojčice i pitale ih da idu s njima. To je već treći prijavljeni slučaj u posljednjem mjesecu što je izazvalo strah i zabrinutost roditelja skoro svih osnovnoškolaca u Banjoj Luci, piše Avaz.ba

Na to je na svom profilu na Facebooku upozorila i jedna od majki Jelena Vulin,navevši da je cijeli slučaj prijavljen policiji, ali i ravnatelju Osnovne škole “Đura Jakšić”, koju djevojčice pohađaju.

Dogodilo se mom djetetu da ih je presreo bijeli kombi bez registracijskih oznaka i pitao ih da idu s njima. Na svu sreću, bile su svjesne i utrčale su u tuđe dvorište. Tražila sam da patrola policije bude pred školom, napisala je Vulin.

Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, kazala je da je zaprimljena prijava da je nepoznata osoba zaustavila kombi u ulici Đulija i obratila se djevojčicama što je kod njih izazvalo osjećaj uznemirenosti.

Dodala je da se svakodnevno obilaze odgojno-obrazovne ustanove i lokacije gdje se kreće i boravi veći broj djece.  Neslužbeno se doznaje da je policija u svim prijavljenim slučajevima vršila detaljne provjere, ali da navode iz prijava za sada nisu uspjeli dokazati. Nije utvrđeno ni jesu li ovi slučajevi uopće međusobno povezani.

Policiji je i u nedjelju, 21. listopada, prijavljeno da su dvije nepoznate osobe u bijelom kombiju u Drakuliću zaustavile i razgovarale s jedanaestogodišnjakom, pozivajući ga da priđe kombiju.

Sličan primjer zabilježen je i 22. rujna, kad je prijavljeno da je u naselju Česma blizu nogometnog stadiona “Dr. Nele Karajlić” nepoznati vozač tada plavog kombija razgovarao s djecom, nudeći im, navodno, da ih ošiša, piše Jabuka.tv