Home Vijesti Marina Radoš poslala dirljivu poruku liječniku koji joj je spasio oca

Marina Radoš poslala dirljivu poruku liječniku koji joj je spasio oca

SHARE

Martin se zove taj čovjek. Meni potpuno nepoznat Austrijanac, vrhunski kardiokirurg koji je u petak punih pet sati operirao srce mog tate nakon infarkta. Ja sam u tih pet sati odrasla, sazrela i ostarila, a on je „samo radio svoj posao“. U opisu mu je posla, valjda i da naglasi da ga mogu kontaktirati u bilo koje doba dana. Neću mu objaviti prezime, možda će se uvrijediti patetičnim statusom neke tamo kćeri svog pacijenta, budući da on smatra da nije napravio čudo, nego samo radio svoj posao.

Ne znaš ti, časni doktore, da bih te po zakonu svemira Bosne i Hercegovine morala juriti danima prije operacije, čekati kao pas ispred ordinacije, povlačiti prljave veze danima između infarkta i operacije samo da dobijem tvoj broj telefona i da bih se osjećala dužna staviti ti u kovertu sve novce koje imam, piše Marina Radoš

Martin se zove, tek sam danas saznala. U njegovoj zemlji novac iz blagajne za zdravstvo ide za njegovu plaću. Ide njegovim asistentima, anesteziolozima, tehničarima i sestrama koji su, između infarkta i operacije, krevetu mog tate prilazili svakih 15 minuta, gotovo dosađujući.

Ne znaš ti, doktore, da u svemiru Bosne i Hercegovine pacijente više nema tko gledati više od jedanput dnevno. Nemaš pojma, blago tebi, da u svemiru Bosne i Hercegovine u bolnici često nema ni toalet papira, ni pidžame. Nemaš ti pojma, hvala ti što nemaš pojma.

Martin se zove, i nema pojma da njegove kolege u prokletom svemiru Bosne i Hercegovine imaju manju plaću nego mladunčad uhljeba koja ne zna ni tko ih je doveo da rade ni što bi trebali raditi, kada bi za njega postojala stolica u prenapučenom uredu. Kamoli da pet sati operiraju srce nečijeg oca.

Martin se zove i znam ne postoji nikakva šansa da je nekad zahvaljujući rodijačkoj vezi kupio ispit. On je jednako dostupan i gradonačelniku Linza i Duvnjaku Petru koji je 30 godina u njegovoj zemlji radio kao gipser. U njegovoj zemlji nije vrijeđanje, nego kriminal dati mu više od Merci čokolade nakon što pet sati u rukama drži srce nečijeg oca.

Martin se zove, čovjek koji samo radi svoj posao. On nema pojma da je u petak postao moj heroj.

Dnevnik.ba