Home Crna kronika Nezapamćena tragedija: Mlada iz BiH preminula na svadbi

Nezapamćena tragedija: Mlada iz BiH preminula na svadbi

SHARE

Ivana Blagojević (24) preminula je na svojoj svadbi 28. septembra 2008. godine u Bratuncu, nekoliko sati poslije vjenčanja. Nesretna djevojka zaigrala je uz omiljenu pjesmu „Počnite bez mene” Ace Lukasa i srušila se nasred restorana, naočigled više stotina zvanica! Ivana je ostala na mjestu mrtva, a ljekari su utvrdili da je umrla od srčanog zastoja.

Svadbeno veselje u gradiću Bratuncu te 2008. godine preraslo je u tragediju koja se dogodila samo nekoliko sati nakon što je Ivana Blagojević, rođena Prokić, rekla „da” svom izabraniku Dragu Blagojeviću iz Bratunca.

Drago Blagojević kroz suze kaže da još ne može da se pomiri s činjenicom da njegova Ivana nije živa!

– Godinama smo se zabavljali i maštali o zajedničkom životu. Jedva smo čekali svadbu, mjesecima se pripremali. Ljekari su rekli da je umrla od srčanog udara. Jednostavno joj je puklo srce od prevelike sreće – kaže Blagojević.

On dodaje da je veselje počelo u nedjelju ujutro i da je Ivana sve vrijeme bila vesela.

– Nije se žalila da ima bilo kakve tegobe. Vjenčali smo se prvo u crkvi, a potom i u općini. Onda smo došli u halu bivše „Kartonaže” u Bratuncu, gdje se nalazi restoran. U njemu je trebalo biti održano svadbeno veselje pred nekoliko stotina zvanica. Slavlje je počelo, muzika je svirala i svi su bili veseli. Ivana je oko 18 sati ustala da igra uz svoju omiljenu pjesmu „Počnite bez mene” Ace Lukasa. Ustala je i samo se srušila na pod! Prvo smo pomislili da se samo onesvijestila od umora. Međutim, ona nije davala znake života. Svi smo se okupili oko nje, a potom je odvezli u obližnji dom zdravlja. Nažalost, nije joj bilo spasa – ispričao je tada Blagojević.

Drago naglašava da njegova pokojna supruga nikada nije imala problema sa srcem.