Home Crna kronika Slađanu Brkić osudili na 10 godina: Izbola je partnera pred djecom

Slađanu Brkić osudili na 10 godina: Izbola je partnera pred djecom

SHARE

Igor Pavlic, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Varaždinu, u ponedjeljak je točno u 10 sati nepravomoćno osudio Slađanu Brikić (28) 10 godina zatvora za ubojstvo izvanbračnog supruga Dejana Slivara. Kuhinjskim nožem oštrice duljine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu prsnog koša. Zadala mu je ubodnu ranu s krvarenjem u osrčju, uslijed čega je Slivar odmah preminuo.

Prije izricanje presude iz čijeg je obrazloženja bila izuzeta javnost, pravosudne policajke su osuđenoj skinuli lance. Za vrijeme dok je izricao kaznu na licu okrivljene se mogla očitovati tuga, a golemi podočnjaci su govorili da je iza nje bila jedna duga noć puna straha i neizvjesnosti.

Uz zatvorsku kaznu, u koju joj s uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, koji se produžuje, izrečena joj je i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koje po riječima suca Pavlica može potrajati i svo vrijeme dok će izdržavati kaznu.

Varaždinska odvjetnica Željka Mance, koja je branila Slađanu Brkić kazala je za 24sata da će po primitku presude uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Podsjetimo, bio je četvrtak, 15. veljače oko 16.30 sati. Dnevna soba obiteljske kuće u Goli kod Koprivnice. Prizor koji nitko, a pogotovo malodobna djeca ne bi trebala vidjeti.

Trudna Slađana Brkić kuhinjskim nožem kreće prema svom izvanbračnom supruguDejanu Slivaru (46). Dva puta ga svom žestinom ubode u prsni koš. Taj stravični prizor odvija se pred očima Dejanove djece iz prvog braka. Dejanov 14-godišnji sin pokušava spasiti oca. Skida tenisicu i prislanja je na očevu ranu na prsima iz koje lipće krv. Dejan samo uspijeva nešto promrmljati prije nego što se sruši mrtav.

foto: Željko Rukavina/24sata

Stravično ubojstvo vidjelo je i Dejanovo drugo dijete, kći koja ide u peti razred. Druga kći, koja ide u prvi razred srednje škole, nije bila u kući u tom trenutku. Krvavom ubojstvu svjedočio je i Slađanin petogodišnji sin. Kad je policija došla ispred njihove kuće Slađana ih nije htjela pustiti nego su morali provaliti. Kada su ušli ugledali su beživotno Dejanovo tijelo u lokvi krvi i prestravljenu djecu.

foto: Damir Špehar/Pixsell/Facebook

Nevjenčanu suprugu Slađanu Dejan je upoznao dvije godine nakon smrti prve žene i ona je oko dvije godine živjela s njim u Goli, a inače je iz Rijeke.

Dejan ostao udovac sa troje djece

Slivarova prva žena Ivka je bila posebna žena, kazali su nam mještani, duša od čovjeka. Slivarovi su tada, kada je ona bila živa,  živjeli od gostionice koja se nalazi 200-tinjak metara od obiteljske kuće i dok je Ivka vodila tu gostionicu, sve je bilo u redu. Nažalost, ona je umrla prije pet godina od karcinoma. Da je bila dobra i draga žena, govorili su nam mještani Gole, svjedočila je i činjenica da joj je Dejan svaki dan odlazio na groblje.

Inače se Dejan bavio poljoprivredom i prijevozom stoke jer je njegov brat ugledni koprivnički mesar.

Nakon njegovog ubojstva oglasila i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata:

– Dejan je bio ratni pripadnik 13.PO trd Koprivnica s kojim je sudjelovao u VRO „Bljesak“ i VRO „Oluja“. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Medalje „Bljesak“ i Medalje „Oluja“. Pokojni Dejan je kao samohrani otac iza sebe ostavio troje djece. O vremenu posljednjeg ispraćaja staviti ćemo obavijest čim je dobijemo. Dejane, laka ti hrvatska gruda i počivao u miru Božjem  – objavila je UDVDR na Facebooku.

Prva žena koja je rodila u pritvoru

Slađana je nakon ubojstva Slivara s ozljedama primljena na odjel psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor je prebačena u Svetošimunsku zatvorsku bolnicu gdje je i rodila i tako postala prva žena koja je rodila u pritvoru.

Slađanin sin je udomljen, a brigu o novorođenoj djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb. Brigu o djeci ubijenog Dejana Slivara, pak, preuzeo je njihov stric, odnosno brat ubijenog.

Sredinom prošlog mjeseca Slađana je dovedena pred vijeće Županijskog suda u Varaždinu. Dovedena je s lisicama na rukama i djelovala sasvim mirno. Na njezinom licu se nije mogla iščitati nikakva emocija.

foto: Željko Rukavina/24sata

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optužene, ali i svjedoka, među kojima su i djeca.