Home Zanimljivosti Bogata Amerikanka šokirala oporukom: pola milijunskog bogatstva ostavila rodnom gradu u Hrvatskoj,...

Bogata Amerikanka šokirala oporukom: pola milijunskog bogatstva ostavila rodnom gradu u Hrvatskoj, a još veći dio svojim – ljubimicama

SHARE

Radnja Disneyjevog animiranog klasika iz davne 1970-e se obistinila: bogata Amerikanka umrla je, a nasljedstvo u iznosu od 3 milijuna kuna, ostavila je svojim – mačkama; prave Mačke iz visokog društva!

Neobičnu priču o ovoj rođenoj Đurđevčanki koja je život provela “preko bare” donosi RTL. Marija Horvatek umrla je prije dvije godine, ali oporuka je toliko neobična, a procedura kao procedura dugotrajna, da su mačke tek odnedavno mogle početi uživati u svojem nasljedstvu.

Odluka preminule bila je kategorična – htjela je da nakon njene smrti u stečenom bogatstvu uživaju njene ljubimice, ali i đurđevačka djeca. 300 000 dolara ostavila je, naime, i djeci svoga rodnoga grada, a stanovnici su oduševljeni ovim iznenadnim darom. Uložit će barem dio, kažu, u kupnju glazbenih instrumenata za tamošnju glazbenu školu.

“U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojne udruge koje se bave djecom s poteškoćama, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama”, kaže Tea iz Đurđevca za RTL.

3 milijuna, namještaj, nakit i srebrnina otići će pak macama. Izvjesnoj Evi Barceloni, tj., koja se u Chicagu brinula za gospođu Mariju, a u ime njenih ljubimica će i upravljati nasljedstvom.