Home Crna kronika Hercegovac koji je digao čitav grad na noge nakon što ga je...

Hercegovac koji je digao čitav grad na noge nakon što ga je žena napustila počeo služiti zatvorsku kaznu

SHARE

Miroslav Milišić (31) iz Trebinja od jučer robija u Kazneno popravnom domu u Foči zbog izazivanja talačke krize, u kojoj je kao taoce držao punih pet sati svoje dvoje maloljetne djece od 11 i 9 godina, pod prijetnjom da će ih  raznijeti ručnom bombom koju je svo vrijeme držao u rukama.

Sudac Osnovnog suda u Trebinju Ranko Jovanović je prihvatio Sporazum o priznanju krivice koji je prije nekoliko dana Milišić sklopio sa tužiteljem Okružnog tužiteljstva Trebinje, na koji je način, umjesto dugotrajnog suđenja, slučaj sudski završen po kratkom postupku.

“Nije postojala nijedna zkonska prepreka da se sud ne složi sa postignutim sporazumom, pa mu je izrečena ranije predložena kazna od pet godina zatvora, pa je odmah upućen na izdržavanje u Kazneno popravni zavod Foča”, pojasnio je sudac Jovanović, piše trebinjski portal Saransak.com

Ni Milišićeva supruga, koja ga je prije izazivanja talačke krize bila napustila i sobom povela njihovo treće dijete te, jednogodišnju bebu, nije ga kao oštećena dalje teretila i nije postavljala nikakav imovinsko-pravni zahtjev, pa nije postojao nijedan razlog za dalje odlaganje presude.

Sve je, kako je on nakon uhićenja i izjavio, izazvao njen odlazak iz obiteljske kuće, nakon koga je on učinio ovaj nepromišljeni potez, ne vodeći računa o traumama svoje djece, ali je izbjegavanje daljnjih trauma prvo uzeto u obzir kod tužiteljevog prijedloga za nagodbu.

Milišić je od 4. lipnja, kada je izazvao ovu, u Trebinju nezapamćenu talačku krizu, bio u  pritvorskoj jedinici trebinjskog zatvora Pudarica i taj period mu je, kako je objasnio sudac Jovanović, uračunat u izdržavanje kazne.