Home Kultura Sjećate se kako nam je bilo kad je Mišo osvojio Poljud? Torcida...

Sjećate se kako nam je bilo kad je Mišo osvojio Poljud? Torcida ga je prošli put ganula do suza, veliki Šibenčanin sprema novi spektakl, evo što poručuje Splićanima

SHARE

Mišo Kovač je potvrdio da 22. prosinca u splitskoj Spaladium Areni dogovorio veliki koncert kojeg je, samo za svoje voljene Splićane, nazvao “Samo nas nebo rastavit može”.

Ne treba ni najmanje dvojiti da će i na ovom susretu jednog od najvećih ljubimaca splitske publike Arena grmjeti hitovima “Ako me ostaviš”, “Ti si pjesma moje duše”, “Ostala si uvijek ista”, “Poljubi zemlju”, “Dalmatino”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Nikoga nisam volio tako” i “Dalmacija u mom oku”.

Šibenčanin koji je odrastao u istoj ulici s Arsenom Dedićem svojevrsna je ikona Dalmacije i Hajduka, a Torcida mu je prije četiri godine iskazala ljubav gestom koja je pjevača osobito ganula.

Transparent “Mišo živi vječno” i veliko platno s njegovim likom kružilo je po dvorani, a Mišo je na temu neraskidive veze sa splitskim Bilima jednom ovo ispričao:

“Kao 15-godišnjak sam putovao prekooceanskim brodom iz Šibenika u Split u 4 sata ujutro na utakmicu Hajduka, koja je počinjala u 4 sata popodne. Kada je Hajduk izgubio, što je bilo vrlo rijetko u Splitu, nisam ništa jeo cijeli dan. Hajduk može biti na tablici i deseti, ali za mene i Torcidu je uvijek prvi.”

Koncert koji je definitivno obilježio Mišinu karijeru bio je onaj na Poljudu, “Noć svijeća” održana 1993. godine ostala je zabilježena u kolektivnoj memoriji Splićana.

Tijekom svoje karijere Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Iako je na vrhuncu popularnosti bio sedamdesetih i osamdesetih godina, i danas ima odanu publiku koja s nestrpljenjem čeka svaki idući koncert.

“Drago mi je da ponovno nastupam u najvećoj dvorani u Splitu. Volim pjevati u Splitu kojemu poručujem: Samo nas nebo rastavit može” – komentirao je Mišo.

Miši će se pozornici, kako se saznaje, pridružiti i glazbeni gosti: kćerka Ivana Kovač, klapa Rišpet te gost iznenađenja.

Karte za koncert u prodaji su od danas od 10 sati po cijeni od 99 kuna za parter, te 129 kuna za tribine. Kupite li ih online u sustavu Croatia Tickets-a i platite Mastercard karticom uštedjet ćete dodatnih 10 posto.