Home Zanimljivosti ‘Kraljica mršavljenja’: Izgubila 111 kilograma bez vježbanja

‘Kraljica mršavljenja’: Izgubila 111 kilograma bez vježbanja

SHARE

Morbidno pretila žena koja je odbila kirurški zahvat ugradnje želučane premosnice – unatoč tome što ju je doktor upozorio da će biti mrtva u roku od godinu dana ako ne smršavi, nedavno je okrunjena za Ženu godine Slimmng World organizacije.

Maxine Wren (39), iz Durhama u Velikoj Britaniji, izgubila je nevjerojatnih 111 kilograma i 13 veličina odjeće promijenivši samo svoje prehrambene navike.

Prije pet godina Maxine je liječnik opće prakse upozorio da će umrijeti kroz godinu dana ako ne promijeni stil života, propisao joj tablete za mršavljenje i uputio ju na operaciju želučane premosnice.

No samo mjesec dana kasnije, Maxine je saznala da joj je sestra očekuje bebu. Odlučila je da je operacija previše rizična, bojeći se da bi mogla ‘umrijeti na operacijskom stolu’.

Odbila je operaciju i pridružila se svojoj lokalnoj grupi Slimming World s početnom težinom od 177 kilograma u ožujku 2013. godine. Od tada je izgubila 111 kg i danas je neprepoznatljiva.

Maxine se borila s težinom od djetinjstva nakon što je rođena s rijetkom bolesti kostiju, nazvanom Blountova bolest (stanje koje pogađa potkoljenične kosti) koja je utjecala na njezinu pokretljivost.

Zbog debljine je dobila i astmu, nikad nije imala energije, a pogoršalo joj se je i stanje policističnih jajnika. Osim zdravstveno, Maxine je i psihički patila. Nebrojeno puta joj se dogodilo da bi prolazeći ulicom nepoznati ljudi na nju pokazivali, zbog čega se sve više zatvarala u svoj svijet.

SaveMail Online1Ahnaaa BouidrouAround the Web

Ali, onda joj je sestra zatrudnjela i odlučila je promijeniti svoj život. Maxine je saznala za organizaciju Slimming World preko letka i odmah joj se pridružila.

– Ovo je bila moja posljednja šansa i morala sam to učiniti. Svi u grupi za mršavljenje bili su jako pristupačni pa nisam imala oko čega brinuti, a ja sam izgubila 5 kilograma u prvom tjednu. Po prvi put u životu osjećala sam se kao da se na kraju tunela stvarno vidi svjetlo – izjavila je.

Maxine, koja je kvalificirana dječja medicinska sestra, ali nije mogla raditi zbog pretilosti, promijenila je prehranu – riješila se tosta s maslacem i brze hrane, te prešla na zdravu hranu pripremljenu kod kuće.

– To nije dijeta jer nema hrane koju ne smijete jesti i nema potrebe da gladujete. Naučila sam kako napraviti najzdraviji izbor za sebe, a i čak mogu jesti vani ako želim – objasnila je.

 

U kolovozu 2016. godine Maxine je svojem vjenčanju nosila haljinu veličine 38 i kaže da je dan bio kao iz snova.

– Riječi ne mogu opisati kako je bilo posebno hodati prema mom zaručniku Johnu upola manja nego što sam bila godinu dana ranije. Prvi put u životu, kad se gledam u ogledalo, sviđa mi se odraz. A na dan vjenčanja sam se osjećala kao princeza – prisjeća se.

Iako Maxine zbog Blountove bolesti ne smije vježbati, ona je aktivnija nego ikad prije i voli biti u mogućnosti hodati i igrati se sa svojim mladim nećakom koji joj je pružio inspiraciju za novi život.

– Nadam se da sam dokaz ljudima da ne postoji nikakva količina kilograma koje ne mogu izgubiti. Sve se promijenilo. Više se ne skrivam. Svima govorim kako mi Slimming World nije samo spasio život, već mi je dao novi život – rekla je Maxine.

Što je jela prije, a što kasnije?

PRIJE GUBITKA TEŽINE JELA JE U PROSJEKU SLJEDEĆU HRANU:

Doručak: 2 porcije slatkih žitnih pahuljica s mlijekom s 4 šnite bijelog tosta namazanog s maslacem od kikirikija i pekmezom

Ručak: Sendviči, pite, pohano i čokolada

Večera: Pizze, pohana riba s pomfritom ili naglo pripremljena smrznuta hrana

Tijekom dana: Cijela kutija keksa, slatkiši, čokolade, čips i rolice s kobasicama

PROMIJENILA JE REŽIM PREHRANE U:

Doručak: Žitarice s visokim udjelom vlakana pomiješane s orašastim plodovima i suhim voćem te nemasni jogurt

Ručak: Pečeni krumpir punjen s grahom i salata

Večera: Doma pripremljeni curry s rižom i povrćem

Tijekom dana: Svježe voće, povrće izrezano na trakice, žele bez šećera, bezmasni jogurt, vruća čokolada sa smanjenim udjelom šećera