Home Crna kronika LOŠE VIJESTI ZA HAŠOMANE U par tjedana zaplijenjeno 1,1 tone marihuane, hoće li...

LOŠE VIJESTI ZA HAŠOMANE U par tjedana zaplijenjeno 1,1 tone marihuane, hoće li to utjecati na cijene na hrvatskom crnom tržištu?

SHARE

Hrvati su prema nekim istraživanjima na trećem mjestu najvećih konzumenata marihuane u Europi,  pa bi mnoge mogla zainteresirati informacija da su policija i carina imale rekordno uspješan mjesec po pitanju ‘trave’. U nekoliko tjedana zaplijenili su čak tonu i 100 kilograma marihuane u 15-ak slučajeva u cijeloj zemlji.

Najviše droge ‘palo’ je na graničnim prijelazima. U posljednjoj zapljeni u Tovarniku policija i carina našle su čak 280 kilograma u hladnjači kojom su upravljala dvojica krijumčara iz Srbije. Droga je bila zapakirana u 364 paketa i skrivena u krovu kamiona srpskih registracija koji je vozio 25-godišnjak. Tjedan dana prije policija je u zagrebačkoj Dubravi pretražila hladnjaču srpskih registracija te našla 90 kilograma marihuane. Tada su uhićena trojica krijumčara, dva mladića iz Crne Gore i 37-godišnjak iz Srbije.

Na graničnom prijelazu Ilok 30. listopada u autu kojim je upravljao 66-godišnjak iz Zagreba nađena su 74 kilograma marihuane, što je najveća zapljena u toj županiji od 2012. godine. Istog dana oko 124 kilograma marihuane zaplijenila je zagrebačka policija te zbog uzgoja i preprodaje na području Jastrebarskog uhitila 58-godišnjaka muškarca.

Najveća zapljena u ovom valu bila je 18. listopada, kad je karlovačka policija kod odmorišta Modruš u prtljažniku kombija nizozemskih pločica, koji je vozio 36-godišnji hrvatski državljanin, otkrila čak 307 kilograma marihuane.

iStock

iStock

Ostatak zaplijenjene marihuane ‘pao’ je u manjim akcijama, a svemu treba pribrojiti i otkriće nasada marihuane u minskim poljima kod Lipika. Policija je tamo našla 200 biljaka, a još 50 biljaka sušilo se u kući jednog od trojice osumnjičenika.

Zapljena više od tone marihuane u tako kratkom periodu mogla bi utjecati i na cijene na hrvatskom crnom tržištu, gdje konzumenti uglavnom kupuju ‘travu’ u paketićima od 5 grama, što plaćaju oko 200 kuna.