Home Crna kronika Silovatelj i pedofil smješten u ženski zatvor – jer je izjavio da...

Silovatelj i pedofil smješten u ženski zatvor – jer je izjavio da se osjeća kao žena

SHARE

Masovna histerija koja se na zapadu razvila oko prihvaćanja “transrodnih” osoba uzela je novu žrtvu. Nedavno je otkriveno kako je pedofil i serijski silovatelj Stephen Wood u zatvoru seksualno napadao zatvorenice. Zašto je jedan višestruki silovatelj smješten u zatvor sa ženama?

Jer se on rodno odredio kao žena, Karen White. A zakoni kažu da ako netko tvrdi da je žena, onda ga svi, uključujući vlasti, moraju tretirati kao ženu. Neovisno o tome što jest muškarac, izgleda kao muškarac, i ponaša se kao muškarac.

Seksualni predator “Karen”

52-godišnji Stephen, odnosno “Karen”, je na sudu opisan kao “predator koji predstavlja opasnost za žene i djecu”. Pred sudom u Leedsu je osuđen, dodatno na prethodne osude, na najmanje devet i pol godina zbog silovanja, seksualnog napada, i nanošenja tjelesnih ozljeda. Sud je zaključio da je White koristio svoju “transrodnu osobnost” da bi stupio u kontakt s ranjivim ženama. Sudac Christopher Batty je rekao, izričući osudu, “Vi ste vrlo manipulativna osoba i, iz moje točke gledišta, predator i opasnost. Vi predstavljate ozbiljnu opasnost za djecu, žene, i opću populaciju”.

Stephen je bio u pritvoru u New Hallu zbog drugih prijestupa kad je napao dvije žene u rujnu i listopadu prošle godine. Za sad se ne čini vjerojatnim da će ga vratiti u ženski zatvor zbog rizika koji predstavlja – no nikad se ne zna, jer bude li zakonski proglašen ženom – trenutno je “u tranziciji”, vlasti će teško moći opravdati stavljanje u muški zatvor.

Izmislio da je transrodan kako bi mogao silovati

Inače, prethodno je optužen za seksualne napade, egzibicionizam, nasilje, prijevaru, te “odvratnu nepristojnost koja uključuje djecu”, navodi BBC. Tužitelj Christopher Dunn je izjavio pred sudom: “Ona je navodno transrodna osoba. Kažemo navodno, jer imamo dokaze da se optuženi nikad stvarno nije posvetio tranziciji u drugi spol, a smatramo da je uzrok tome što je koristio svoju transrodnost kako bi došao u dodir sa ženama koje bi mogao zlostavljati”.

White je prvi put uhićen zbog napada na 66-godišnjeg susjeda nožem, nakon čega je u zatvoru započeo svoje “rodno preslagivanje”, počeo je nositi perike, šminku, i lažne grudi. Dovoljno da ga zakon proglasi ženom i smjesti sa ženama. I to iako je priznao da ga seksualno privlače djeca i da bi mogao seksualno zlostavljati dijete “bez razmišljanja”. Bar je tako rekao službenik koji mu je dodijeljen za uvjetni otpust.

Prvo transrodna prava a onda ostalo

Kasnije se doznalo za dva slučaja silovanja koja je počinio – jer ga je jedna od žena prijavila tek kad je saznala da je u zatvoru. Radi se o mladoj ženi u dvadesetima, koju je silovao šest puta tijekom 2016. u psihijatrijskoj ustanovi u zapadnom Yorkshireu gdje se liječila. Kasnije je otkriveno da je još 2003. silovao trudnicu, tako što joj je sipao votku u piće i silovao je kad se onesvijestila. Tada je bio uhićen, ali iz nepoznatih razloga nije mu suđeno.

Dakle, da ne bude zabune – žene u zatvoru New Hall su izravno dovedene u opasnost jer je zatvorski sustav dao prioritet Stephenovim pravima kao “transseksualne osobe” a ne njihovoj sigurnosti. On nije prošao nikakve operacije i zakonski ga je trebalo tretirati kao muškarca. Odluku da ga se, kao silovatelja i zlostavljača, pošalje u ženski zatvor je donijelo “lokalno vijeće za transrodne osobe” i čini se da nema nikakvih javno dostupnih dokumenata o tome kako su došli do te odluke, i nejasno je zašto bi oni kao organizacija trebali uopće o tome odlučivati.

U bilo kom drugom slučaju, javno tijelo koje bi dovelo žene u takvu opasnost bi se našlo na meti javnosti, feministica, i policijske istrage. No ovog puta su optužbe za seksizam u Britaniji – izostale. Za sad nema niti zahtjeva za promjenom postojećih pravila po kojima svatko može na svoj zahtjev biti proglašen ženom, iako to biološki nije.

Izvor: narod.hr