Home Crna kronika Dječak poginuo u sudaru kombija s migrantima

Dječak poginuo u sudaru kombija s migrantima

SHARE

Jedan četverogodišnji dječak, Iračanin, je poginuo, a 27 osoba je ozlijeđeno kada se kombi koji je prevozio migrante sudario s kamionom u sjevernoj Grčkoj, priopćila je grčka policija.

Policija je navela da su među ozlijeđenima dva krijumčara, uključujući i iračkog vozača.

Nesreća se dogodila kasno sinoć oko 80 kilometara istočno od Soluna. Kombi s bugarskim tablicama nije stao na policijskom kontrolnom punktu i vozač je velikom brzinom izletio s autoputa i sudario se s kamionom. Grčki vozač kamiona nije ozlijeđen.

Migranti su iz Iraka, Somalije i Bangladeša, a među ozlijeđenima njih petero je maloljetno, od kojih dvoje teško, navela je policija.

Grčka policija javila je i da su uhitili dva pakistanska migranta, krijumčara, koji djeluju iz Turske. Oni su uhvatili dvojicu osumnjičenih krijumčara, starih 23 i 26 godina jučer dok su prevozili devet migranata iz Pakistana i jednog iz Bangladeša, preko rijeke koja dijeli Grčku i Tursku.

Uhićeni su u trenutku kada su pristali svojim malim čamcem na grčku stranu rijeke. S druge strane rijeke oko 80 migranata čekalo je da bude prevezeno istim tim čamcem. Policija je priopćila da su krijumčari djelovali iz Turske i da nisu poznati policiji od ranije.

Grčko-turska granica je dosta korišćen put za krijumčare. Kada pređu reku migranti se stavljaju u automobile i kombije i prevoze do Soluna, Atine, ili do neke druge zemlje.

Bande krijumčara naplaćuju visoku cenu da natrpaju migrante u mala vozila na granici s Turskom i prevezu ih u Solun, i često se događaju nesreće, prenosi N1