Home Zanimljivosti Misteriozne cipele: Vozači na autocestama tvrde da često vide jednu cipelu odloženu...

Misteriozne cipele: Vozači na autocestama tvrde da često vide jednu cipelu odloženu pored ceste

SHARE

Njemački mediji već godinama prenose tvrdnje vozača na njemačkim autocestama koji tvrde kako često pored autoceste vide odloženu samo jednu cipelu, najčešće dječju. Svih veličina i boja, od tenisica do sandala.

Misteriozne cipele čak izazivaju strah kod pojedinih vozača, a mediji se godinama pitaju kakva priča stoji iza njih.

Prometne nesreće ili otmice djece nemaju veze s tom pojavom, piše Bild.

No, Stefan Heller iz Bavarske koji vodi tim od 33 ljudi zaduženih za čišćenje autoceste A99 i A94 kaže kako se ne treba izazivati strah kod vozača jer svakodnevno pronalaze različite cipele, odbačene, izgubljene, ali ne samo cipele, već i mobitele, vrećice, torbice…

” Putnici stanu na nekom odmaralištu nakon duže vožnje, izuju se pa obuju druge  cipele i zaborave one koje su izuli. Ne zaboravljaju samo cipele već i druge stvari. Jednom je jedan čovjek stavio na krov svog automobila aktovku u kojoj su mu bili važni dokumenti. Ušao je u automobil i odvezao se, a aktovka je s krova automobila tijekom voženje pala na autocestu. Isto se događa i s mobitelima, raznim vrećicama, torbicama, pa i cipela, nema tu nikakve misterije”, tvrdi Heller.

Problem ovako izgubljenih stvari jest samo opasnost u prometu jer ono što ispadne iz nečijeg automobila na autocestu može izazvati nesreću u prometu, i to s velikim posljedicama.

Fenix-magazin/MD