Home Društvo NA MUCI SE POZNAJU JUNACI Prikupljeno više od 106 tisuća dolara za...

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI Prikupljeno više od 106 tisuća dolara za australskog beskućnika koji je kolicima izudarao terorista

SHARE

Rogers se kolicima za kupnju zaletavao u napadača, koji je prethodno izbo nekoliko osoba.


Crowdfunding kampanjom za 46-godišnjeg beskućnika, koji je preko noći postao junak Australije, prikupljeno je više od 106.000 dolara. Michael Rogers, od petka poznat pod nadimkom ‘Čovjek s kolicima’, postao je heroj kad se suprotstavio somalijskom teroristu koji je nožem nasrnuo na prolaznike i policiju.

Rogers se kolicima za kupnju zaletavao u napadača, koji jeprethodno izbo nekoliko osoba, od kojih je jedna preminula. Sebe ne smatra herojem; kaže da je samo želio pomoći i napraviti nešto ispravno ‘po prvi put u životu’.

U životu je proveo godine iza rešetaka zbog provala. Ima dugu povijest zloporabe droga, piše News.com.au. Navodno i smještaj koji mu je osigurala država, ali odabrao je biti beskućnik.

Kampanju za prikupljanje novca pokrenula je organizacija Melbourne Homeless Collective, koja daje podršku beskućnicima. Potvrdili su da znaju za Rogersovu prošlost i da će raditi na tome da se novac koristiti na način da Rogers ne upadne u nove probleme. 

Iako je prvotni plan bio prikupiti 5000 dolara, u samo jednom danu ljudi su donirali više od 106 tisuća dolara.

 
Somalijac Hssan Khalif Shire Ali (30) želio je u petak izazvati eksploziju auto-bombom. Plan mu nije uspio, ali je ubio 74-godišnjaka. Dvoje preostalih žrtava oporavljaju se u bolnici. Alija je policajac ustrijelio i ubio.