Home Crna kronika NOVO KAMENOVANJE U NEUMU: Bacali su mi kamenje na kuću dok su...

NOVO KAMENOVANJE U NEUMU: Bacali su mi kamenje na kuću dok su mi majka i kćer bili unutra, kćerka je uplakana trčala….

SHARE

Kuću Đemile Talić-Gabriel, počasne konzulice BiH u Australiji, u Neumu ponovo su kamenovali nepoznati počinitelji, pišu Nezavisne novine.

Kako se saznaje, napadači su u nedjelju oko 19 sati kamenice bacali sa magistrale u tom gradu. Ovo je drugo kamenovanje njene kuće, a prethodni put bio je u noći između četvrtka i petka.

Ovaj put ona je bila odsutna, a u kući su se u trenutku vandalizma nalazile njena majka i kćerka.

“Kćerka me uplakana nazvala i rekla da nam je netko opet kamenovao kuću sa magistrale”, kaže ogročena konzulica Gabriel.

Izrevoltirana je činjenicom da netko ima toliko hrabrosti da kamenjem sa magistrale, koja je pritom vrlo prometna, gađa ciljano njenu kuću iako zna da je pod kamerama, ali ih napadač vješto izbjegava.

“Nisam uplašena. Nazvala sam policijsku stanicu tražeći da rade svoj posao ili da dopuste nekom drugom da radi njihov posao, jer se u nekoliko dana dvaput desio potpuno isti incident na moju kuću”, kaže Gabriel.

Dodaje da je ovaj put bilo manje kamenica nego prvi put, a njena kćerka je poslije napada uplakana otrčala da vidi da li se baki nešto dogodilo.

“Mene policija uopće nije nazvala od onog prvog incidenta, dok ih ja preksinoć nisam nazvala. Komesar policije mi je rekao da će oni da pojačaju kontrole, ali iskreno i to me je izrevoltiralo. Nisam ja kriminalac, ne mora nitko da me čuva, želim da počinilac bude pronađen. Ne bojim se, ali Neum je mala sredina, može se tome ući u trag ko bi to mogao biti, nije tu netko došao sa strane”, kaže ona i dodaje da nema ideju tko bi to mogao biti.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a, jučer nije odgovarao na pozive novinara Nezavisnih koji su pokušavali dobiti informacije što policija preduzima povodom ovog slučaja.