Home Zanimljivosti OVO SU KĆERKE GORANA BREGOVIĆA: Ema, Lula i Una su TRI RAZLIČITE...

OVO SU KĆERKE GORANA BREGOVIĆA: Ema, Lula i Una su TRI RAZLIČITE VJERE, a evo šta njihov otac kaže na to

SHARE

Brega ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjere.

Jedan od najpoznatijih muzičara na svijetu, Goran Bregović živi u Parizu, voli Beograd i uvijek mu se vraća. Ako gleda porijeklo po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjere. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega – to je izbor njihovih nasljednica.

Goran Bregović sa ćerkama

– Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti – rekao je prije nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic” koji ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjere.

Na pitanje u kom duhu je odgajao kćerke, bez zadrške je rekao:

– Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni što biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.