Home Crna kronika UBOJSTVO U BANJOJ LUCI Javio se odvjetnik koji je jedini ostao uz...

UBOJSTVO U BANJOJ LUCI Javio se odvjetnik koji je jedini ostao uz Davidovog oca: “Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj”

SHARE

Odvjetnik Ifet Feraget, jedini koji i dalje zastupa obitelj Dragičević nakon što su iz tima istupili Ante Nobilo, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović, izjavio je za portal source.ba kako je od početka slutio ovakav ishod.

Komentirao je i istup hrvatskog odvjetnika Ante Nobila. Podsjetimo, Nobilo je izjavio da je otac ubijenog Davida Dragičevića izmanipuliran i da vlasti u Republici Srpskoj ni na koji način nisu umiješane u ubojstvo koje je dovelo do višemjesečnih prosvjeda u Banjoj Luci.

Feraget: “Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što radi”

“Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji s onim što je jučer rekao tužitelj Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih sumnja da je policija umiješana u zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što radi zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu ‘Dženan Memić'”, rekao je Feraget referirajući se na smrt 21-godišnjeg mladića koji je u veljači 2016. preminuo od ozljeda zadobivenih tijekom šetnje na sarajevskoj Ilidži.

Njegov otac također smatra kako vlasti svjesno i namjerno skrivaju istinu o smrti njegovog sina.

Feraget je dodao i kako “Nobilo nema potrebe ništa opraštati Davoru” jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada je četveročlani odvjetnički tim preuzeo slučaj u kolovozu ove godine.

“Zakašnjele reakcije nemaju mjesta jer one kasnije samo opravdavaju sumnje o motivima nečijeg angažiranja na tom predmetu”, rekao je Feraget.

Dodao je i kako mu je Dragičević rekao da odvjetničkog tima ne bi bilo bez njega.

Feraget: “Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj”

“Davor se meni u ožujku obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam jer podrška je ogromna. Znate kako kažu – karakter čovjeku određuje sudbinu. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam pa da sutra kažem: ‘Znaš što, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako.’ Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj, i ja sam slučaj preuzeo s politikom. Ne mogu se sada ‘vaditi’ da mi politika smeta, da ne mogu dalje raditi, to je licemjerno”, zaključio je odvjetnik Feraget, piše Index.hr