Home Crna kronika Zadnje riječi novinara: ‘Skinite mi vrećicu s glave, gušim se…’

Zadnje riječi novinara: ‘Skinite mi vrećicu s glave, gušim se…’

SHARE

Saudijskog novinara Jamala Khashoggija ugušili su plastičnom vrećicom koju su mu stavili preko glave, rekao je za Al Jazeeru novinar turskog dnevnog lista Daily Sabah Nazif Kerman.

Šef istraživačkog tima u Daily Sabahu rekao je da su, sudeći po tonskoj snimci iz saudijskog konzulata u Istanbulu, posljednje riječi  Khashoggija bile: “Gušim se… Skinite vrećicu sa moje glave, klaustrofobičan sam.”

Kerman je dodao da je ubojstvo trajalo oko sedam minuta, prema snimci, te da je saudijski tim ubojica prekrio pod plastičnim vrećicama prije nego što su isjekli Khashoggijevo tijelo. To je, rekao je, trajalo 15 minuta, a sve je vodio Salah al-Tubaigy, forenzičar u saudijskim snagama.

– Daily Sabah će uskoro objaviti fotografije alata koji su donijeli u zemlju i kojeg su Saudijci koristili za ubojstvo, rekao je Kerman. Također, bit će objavljen dio snimke posljednjih trenutaka Khashoggijevog života.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da Saudijska Arabija „sigurno zna“ tko je iz 15-članog tima koji je stigao u Istanbul, dan uoči zločina, ubio Jamala Khashoggija.

Turski lider je, također, rekao kako je njegova zemlja snimke ubojstva novinara i kolumnista Washington Posta, proslijedila Saudijskoj Arabiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.