Home Tech Google potvrdio: Ako uključite ovu opciju na mobitelu, baterija će trajati 43...

Google potvrdio: Ako uključite ovu opciju na mobitelu, baterija će trajati 43 posto duže

SHARE

U prezentaciji održanoj na Android Dev Summitu, iz Googlea su potvrdili da DARK MODE, odnosno tamni način rada operacijskih sustava i aplikacija, ima pozitivne učinke na trajanje baterije Androida.

Dark mode je opcija koja mijenja boju teme operacijskog sustava ili aplikacije u crnu. Dugo se pričalo o učinku dark modea na vijek baterije, no ovo je prvi put da je to zaista i potvrđeno, piše Business Insider.

Tijekom prezentacije iz Googlea su pokazali podatak o učinku dark modea na bateriju kada se koristi u aplikaciji YouTube. Pokazalo se da na punoj svjetlosti dark mode štedi 43 posto baterije u usporedbi s normalnim stanjem ili “normal modeom” koji koristi mnogo bijele boje.

 

Google je priznao i da su griješili u tome što su ohrabrivali developere da u svojim aplikacijama koriste bijelu boju, pa tako i u aplikaciji samog Googlea.

Mnogo aplikacija nudi korisnicima opciju “dark modea”, no ne i sve, a većina kao glavnu koristi upravo bijelu boju. Ako želite da vam baterija dulje traje – znate što vam je činiti.

Inače, postoje aplikacije koje troše bateriju više od ostalih. Tako, primjerice, Snapchat troši najviše baterije u mirovanju.

Popularni Tinder također jede bateriju zbog praćenja lokacije. Microsoft Outlook stalno provjerava i osvježava novu poštu.

Ako želite uštedjeti bateriju, svoj e-mail možete provjeravati i ručno ili instalirati drugu aplikaciju za e-mail. Facebook aplikacija je žderač baterije. Facebook bi najbolje bilo koristiti u Lite verziji ili ga provjeravati preko browsera.