Home Crna kronika Muškarac iz BiH pričao na telefon kada ga je pregazio tramvaj (VIDEO)

Muškarac iz BiH pričao na telefon kada ga je pregazio tramvaj (VIDEO)

SHARE

Slaviša Tešić (42) iz Doboja, koji je početkom tjedna poginuo kad ga je u Resavskoj ulici u Beogradu zgnječio tramvaj, koji je nakn sudara s “Dacijom” izletio s tračnica, u trenutku nesreće razgovarao je telefonom sa svojom suprugom Nafijom.

Rođaci nastradalog Tešića ispričali su za Kurir da je Slaviša kobnog jutra krenuo na posao.

– Svakog jutra je prije posla zvao suprugu, koja živi u Doboju. I ovaj put je bilo tako. Pričali su najnormalnije, a veza se odjednom prekinula. Nafija je pomislila da mu se ispraznila baterija ili da je pukla veza. Ni na kraj pameti joj nije palo da je Slavišu baš u tom trenutku udario tramvaj i da je to njihov posljednji razgovor – kazala je jedna rođakinja obitelji Tešić.

Ona dodaje da je Nafija odmah poslije nesreće otišla u Beograd preuzeti tijelo, dok su njihova dvogodišnja kćerka, kao i njen sin iz prvog braka, ostali u Doboju sa Slavišinim roditeljima.

– Roditelji ne prestaju da plaču. Očajni su. Djeci još nisu rekli šta se desilo i da Slaviše više nema. Dječak je već veliki, ima sedam godina, primjećuje da se nešto dešava, ali nije svestan tragedije – priča uplakana rođakinja.

Poslije nesreće policija je uhitila D. M. (42), vozača “Dacije”, zbog sumnje da je prošao na crveno svijetlo na semaforu i izazvao sudar s tramvajem. Vozač tramvaja Zoran M. (55) kratko je za Kurir rekao da je dobro, ali da ne želi komentirati nesreću.