Home Gospodarstvo STIPE&MATEA Pet godina ‘Mandarineta’, izravne prodaje mandarina u dolini Neretve

STIPE&MATEA Pet godina ‘Mandarineta’, izravne prodaje mandarina u dolini Neretve

SHARE

Petu godinu zaredom Stipe i Matea, mladi par iz Opuzena svoje mandarine prodaje isključivo izravnom prodajom i osobnim kontaktom bez posrednika i veletrgovina. 

Poznata je stvar da je plodna dolina Neretve izvorište najukusnijih hrvatskih mandarina, a jedna od plantaža koja hrani sladokusce željne vitamina je i OPG Vuletić Stipe te s njim povezani Mandarinet. Riječ je o sve zanimljivijem brendu prerađevina od mandarina i sličnih voćki koje rastu u Opuzenu pod budnim okom Stipe Vuletića i njegove partnerice Matee Maček. Ova poduzetnička priča započela je prije pet godina kada su u OPG-u Vuletić odlučili zaobići klasični prodajni niz proizvođač – otkupljivač – potrošač i stupiti u izravni kontakt s ljudima koji zapravo konzumiraju njihovo voće. Taj im je pristup omogućio da stvore uspješni brend koji dosljedno raste iz godine u godinu:

– Naš najznačajniji marketing je bio “od usta do usta”, kao i potpuna transparentnost i otvorenost prema kupcima. Trenutno se nalazimo u našoj jubilarnoj, petoj sezoni izravnih isporuka svježih agruma, koju smo, s vremenom, nadogradili cijelom paletom citrusnih prerađevina – objasnili su nam Stipe Matea.

U svojim voćnjacima uzgajaju desetak glavnih sorti mandarina, od najranije ‘Ichumare’ koja dozrijeva već sredinom rujna pa sve do ‘Unshiu owari’ sorte s kojom se sezona mandarina zaključuje u prosincu. U ovom OPG-u zastupljene su gotovo sve sorte tako da ponudom pokrivaju cijelu sezonu mandarina, a kada ona lagano počne ići svom kraju, počinju dozrijevati klementine i limun, zatim grejp i naranča, a cijelu citrusnu sezonu zaključuje crvena naranča koja tek u veljači dobije svoju krvavo crvenu boju i spremna je za konzumaciju.

Cijeli intervju, koji je sa Stipom i Mateom vodila novinarka Jutarnjeg lista Neda Batinić možete pročitati OVDJE.