Home Crna kronika Nakon 10 mjeseci od premlaćivanja i razbojništva u Mostaru slučaj došao do...

Nakon 10 mjeseci od premlaćivanja i razbojništva u Mostaru slučaj došao do tužiteljstva

SHARE

U srijedu 14.11. Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije nakon provedene kriminalističke istrage, podnio je Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Izvještaj je podnesen protiv osoba inicijala T.M. rođen 25.8.1980. godine u Zenici, nastanjen na adresi Bare bb općina Zenica i osobe inicijala DŽ.E. rođen 1.10.1980. godine u Modriči, nastanjen u Ulici M. Tase br. 9 općina Mostar, zbog osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo ‘Razbojništvo’ iz čl. 289. st. 2. Kaznenog zakona FBiH.

Osumnjičeni se terete da su 6.1.2018. godine oko 17:30 sati  u obiteljskoj kući u mostarskom naselju Opine fizički napali vlasnika metalnom šipkom, te mu nanijeli više ubodnih rana nožem.

Isto tako, osumnjičeni su vlasniku kuće ukrali mobilni telefon marke Samsung S8 i novčani iznos od 1000 KM, navodi se iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.

Podsjetit ćemo, navedene dvije osobe su zajedno s A.H. (1977.) iz Mostara prije opisanog razbojništva počinili i niz drugih kaznenih djela.

Prije opisanog razbojništva proveli su dva dana u pritvoru Policijske uprave Mostar, jer su uhvaćeni nakon ‘Teške krađe’ automobila Opel Astra u Raštanima, potom ‘Razbojništva’ u Rodoču, da bi ih službenici policije zatekli kod skladišta BH Telecoma nedaleko od Kantonalne bolnice ‘dr. Safet Mujić’ u Mostaru.

Pretpostavlja se da su probali provaliti i u to skladište.

Prema neslužbenim informacijama, ove tri osobe su prvobitno otuđili osobni automobil u prigradskom naselju Opine, kojim su se prebacili do prigradskog naselja Raštani, gdje su otuđili drugi automobil, kako bi prikrili trag i lakše pobjegli policijskim službenicima, piše Bljesak.info