Home Kultura (FOTO) Kako izgleda “seks” zbog kojeg su učenici u Zagrebu morali otići...

(FOTO) Kako izgleda “seks” zbog kojeg su učenici u Zagrebu morali otići iz kazališta

SHARE

Tijekom izvedbe kabaretske predstave U petak (za)metak! koju je odigrala Glumačka Družina Histrion profesorica Druge ekonomske škole iz Zagreba, nezadovoljna scenom u kojoj se govorilo o seksu, potjerala je 130 učenika prvih i drugih razreda srednje škole da izađu iz kazališta.

Naime, profesorica Druge Ekonomske škole Zagreb je usred predstave rekla skupini od 150-ak učenika, koje je dovela u kazalište, da ta predstava nije za njih te iz izvela iz dvorane. Tim činom kazalište je napustilo dvije trećine gledališta, a glumci su ostali u šoku.

Dotična predstava je kabaret o demografskoj obnovi, koji se dotiče i teme seksa, a profesorica je iz nekog razloga procijenila da je to previše za petnaestogodišnje učenike.

Glumci uznemireni, predstava nakratko zaustavljena

Jedna od glumica u predstavi, Ana Marija Percaić, rekla je za Antenu Zagreb da joj se takvo što još nikad nije dogodilo, dodavši kako su i ona i ostali glumci bili uznemireni, a predstava je nakratko zaustavljena.

Percaić kaže da su profesorice bile upoznate sa sadržajem predstave te da su i opis predstave i slike lako dostupni na internetu.

Novinari Indexa su kontaktirali glumce, redatelja i Histrionski dom da bismo saznali kakva se to scena odigrala na pozornici, a koja bi mogla biti toliko opasna za mlade naraštaje da ih se digne s predstave koju su platili, i s koje, kako tvrde glumci, nisu željeli izaći.

“Nitko se nije seksao na pozornici”

“Nije nikakva scena seksa”, bilo je prvo što  je rekla Elizabeta Vrbančić, voditeljica marketinga Glumačke družine Histrion.

“Radi se o predstavi koja se na duhovit način bavi problemom demografske obnove u Hrvatskoj. Iako se radi o malo drugačijoj predstavi, na sceni nema ničeg vulgarnog. Glumci su odjeveni u kombinezone na kojima se vide mišići ljudskog tijela, a demonstrirali su seksualne poze, uz komentar da će uz određenu pozu dobiti određeni tip djeteta. Nitko se nije seksao na pozornici. Nema nikakvog prostačenja, ni vulgarnosti”, rekla nam je ona.

Profesorica je, čini se, bila drugačijeg mišljenja, pa je učenicima zabranila daljnje gledanje i potjerala ih iz kazališta.

Profesorica je napravila scenu

“Nije se radilo o tome da je netko tiho napustio predstavu. Počela je vikati i tjerati djecu na polazak. Nitko nije mogao uživati u toj predstavi. Nije se radilo samo o njima. Mi ukupno imamo 200 mjesta, 130 su zauzimali učenici, ali preostalih 70 su bili građani koji su isto tako platili kartu i nisu mogli u miru pogledati predstavu. Ovdje nije samo jedna strana oštećena. Osim samih učenika, pokvarila je predstavu i glumcima i ostaloj publici”, ispričala je ona za Index.

Naglašava da im na predstave često dolaze učenici s profesorima te da imaju običaj profesore pozvati unaprijed kako bi se uvjerili o čemu se radi i sami procijenili je li predstava prikladna za njihove učenike. Na internetskoj i Facebook stranici Glumačke Družine Histrion se nalaze fotografije i opis predstave, pa joj nije jasno kako profesorica nije mogla znati o čemu se radi u predstavi.

“Ova profesorica nije htjela doći unaprijed, a onda je napravila takvu scenu. Vikala je čak i na hostese. U publici su bile i dvije profesorice iz drugih srednjih škola koje su bile zgrožene takvim ponašanjem. Jedna od njih nam je rekla da će poslati pritužbu školi u kojoj radi ova profesorica”, tvrdi Vrbančić za Index.hr

Gepostet von Glumačka Družina Histrion am Freitag, 2. November 2018