Home Zanimljivosti Na zgradi stare policijske stanice u centru Gruda postavljen je ovaj ZNAK!

Na zgradi stare policijske stanice u centru Gruda postavljen je ovaj ZNAK!

SHARE

Na zgradi stare policijske stanice u Grudama nedavno je postavljen žuti znak upozorenja “OPASNOST OD URUŠAVANJA”, piše portal Grude-online.info, čiji tekst prenosimo.

Bilo je i vrijeme, zgrada je već duže vrijeme, naočigled svima, pred urušavanjem. Prosvijetljeni informacijama za razgovor raspoloženih prolaznika saznadosmo: natpis je tu već nekoliko mjeseci. Tko ga je stavio – nije poznato.

U nekoliko navrata pisali smo o ruglu derutnih zgrada u središtu Gruda, o zgradi Hotela Grude i staroj policijskoj stanici. Još 2010. godine, pisalo se o pokušajima Matice Grude da dođe u vlasništvo spomenute zgrade kako bi od nje napravila kulturni centar za potrebe našega mjesta, ali i cijele Županije.

U izvješću Matice tada je stajalo da se zgrada odavno ne koristi, ali istina je da je ova zgrada, iako teško za povjerovati, dom jedne obitelji. Jedne obitelji i stotinjak nasilno useljenih podstanara, golubova, koji u potkrovlju dodatno uništavaju i ovako narušenu konstrukciju.

Pitamo se, onako retorički, jer čisto sumnjamo u odgovore nadležnih, kako je živjeti na “Ničijoj zemlji” i boriti se sa urušenom zgradom?

Financijski – vjerojatno nemoguće.
Fizički – sigurno nemoguće.
Psihički – ljudski gledano, vrlo teško.

Kako je već i pisano, zgrada je u vlasništvu Zapadnohercegovačke Županije, ali telefonskim putem nismo uspjeli dobiti nikakve informacije o trenutnoj fazi rješavanja ovog problema.

Tužno je što faze vrlo vjerojatno i ne postoje, jer kako to kod nas već uobičajeno biva, stvari se rješavaju isključivo onda kad se od tih rješenja mogu namiriti osobni interesi.

Općina Grude također se ne izjašnjava na ovu temu iako se s njihovih prozora najbolje može vidjeti stvarno stanje zgrade.

Zgrada je u vlasništvu Vlade ali ipak u centru je našeg mjesta i realno bi bilo očekivati dobru volju da i oni pridonesu što bržem rješenju.

Ulaganja o kojima smo pisali u naslovu, vidljiva su isključivo u obliku zakovanog znaka upozorenja. Cijena mu je cca 35KM. Nije beg cicija, zaključuje se u tekstu gruđanskog portala