Home Društvo Pogledajte kako su danas srednjoškolci iz Ljubuškog obilježili svoj dan (AUDIO I...

Pogledajte kako su danas srednjoškolci iz Ljubuškog obilježili svoj dan (AUDIO I FOTO)

SHARE

Učenici Srednje strukovne škole „Ruđera Boškovića“ Ljubuški danas su prigodnim programom obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca, piše Radio Ljubuški.

Iako se u svijetu ovaj dan obilježava već dugi niz godina, ovo je prvi put da je isti organizirano obilježen u Ljubuškom.

Inicijativu je pokrenuo Luka Bebek, predsjednik Vijeća učenika SSŠ „Ruđera Boškovića“, te su danas, uz skraćenu nastavu, ljubuški srednjoškolci svoj dan obilježili tombolom, roštiljem i sudjelovanjem u kvizu općeg znanja. U kvizu je prvo mjesto osvojila ekipa “Čudnovate ptice” u sastavu Mate Bilić, Teo Herceg, Jozo Smoljan i Nikola Primorac.

Inače, riječ je o danu koji se tradicionalno obilježava 17. studenog, no budući da ove godine taj datum pada na subotu, odlučeno je da se prigodni program održi danas. Osim u Ljubuškom, prigodni programi za srednjoškolce danas su održani u više gradova u BiH.

Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata posvećen je uspomeni na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. godine strijeljani bez suđenja.

Kako je danas Dan srednjoškolaca obilježen u Ljubuškom poslušajte u audioprilogu Radija Ljubuški