Home Crna kronika SIPA uhitila Željka Marića

SIPA uhitila Željka Marića

SHARE

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e su locirali i lišili slobode osumnjičenog Željka Marića, zv. ”Nindža”, rođenog 1968. godine u mjestu Bjelavci, općina Kakanj, priopćeno je iz Državnog tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je za vrijeme rata i oružanog sukoba između HVO-a i Armije RBiH na području općine Vareš u mjesecu listopadu 1993. godine, kao pripadnik VII bojne Vojne policije HVO Vitez, postupao protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava i ženevskih konvencija o zaštiti civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika za vrijeme rata.

Osumnjičeni se tereti da je namjerno nanosio snažnu tjelesnu i duševnu bol ratnim zarobljenicima i civilima bošnjačke nacionalnosti koji su bili zatočeni u zgradi Vojne policije HVO Vareš.

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, stoji u priopćenju Državnog tužiteljstva BiH.

Kako prenose mediji, Marić je uhićen na području Čapljine.