Home Crna kronika “Kao da je slutila smrt, bojala se da ju na cesti ne...

“Kao da je slutila smrt, bojala se da ju na cesti ne udari auto”

SHARE

Marija Mihaljević (42) iz Tisovca kod Nove Gradiške pošla je u petak ujutro na posao. Kako nije imala prijevoz do Claruma, tvornice za proizvodnju tjestenine u novogradiškoj Industrijskoj zoni odlučila je na posao otići biciklom. Trebala je početi raditi u šest sati i da bi stigla na vrijeme morala je krenuti jako rano, još dok je bila noć. Nažalost nije stigla do posla, život je izgubila na izlasku iz Tisovaca.

U nesreći kod Nove GradiÅ¡ke poginula majka četvero djece | Autor: Ivica Galovic/PIXSELLfoto: Ivica Galovic/PIXSELL

– S majkom sam se čuo prekjučer s obzirom da smo otac i ja u Novalji, gdje radimo. Rekao sam joj da ne ide biciklom jer je sve hladnije, na što mi je odgovorila da će izdržati još ovaj tjedan, ako ne bude imala prijevoz da neće ići na posao, bojala se da ju na cesti ne pokupi neki auto. Kao da je slutila svoju smrt i dogodilo joj se upravo ono čega se bojala – ispričao je Karlo (23) jedan od trojice sinova nesretne žene.

– Strašna vijest nas je zatekla na samom odlasku na posao, i odmah smo krenuli za Tisovac, jer kod kuće nam je naša sestra (15) koja ide u školu i brat Marko (22) koji radi u kožari te stara baka. Majka je počela raditi u Clarumu, prije desetak dana, na posao bi se povezla s prijateljicama iz Tisovca ili Godinjaka, nije imala položen vozački ispit pa je poslodavca zamolila da je stavi u smjenu s tim prijateljicama, no, jedna od šefica je rekla da joj ne može udovoljiti. U petak je prvi puta odlučila otići na posao u Novu Gradišku biciklom – rekao je Karlo. Pred kućom obitelji Mihaljević u Tisovcu na ulazu je upaljeni lampion, kao i na mjestu pogibije žene.

– Nemamo potpunu informaciju, ali prema tragovima koje je iscrtala policija dalo bi se zaključiti da je muškarac koji je udario u bicikl moje majke vozio znatno više od dozvoljene brzine. Majka je imala prednje svjetlo na biciklu i nazad katadiopter, vozila je strogo uz rub ceste, nažalost i on je išao uz rub. Kada je udario u bicikl, nabacio je na haubu auta i tako vozio oko dvadesetak metara, ona je pala s automobila u kanal pored ceste, a on se zaustavio dvadesetak metara dalje. Viđali smo ga i ranije i uvijek je kroz selo vozio brže nego je dozvoljeno – rekao je mladić koji još ne može vjerovati da mu nema majke, piše 24sata.hr