Home Crna kronika Važno i za Hrvate: Čak 25 osoba u Frankfurtu podnijelo tužbu protiv...

Važno i za Hrvate: Čak 25 osoba u Frankfurtu podnijelo tužbu protiv jednog 39-godišnjaka

SHARE

Frankfurtska policija  traži muškarca koji je “zaradio” prilično visok iznos novca iznajmljujući stan koji čak nije njegov. 

Muškarac je unajmio stan u Frankfurtu, a onda ga je krajem rujna sam počeo iznajmljivati. Putem Interneta je oglasio iznajmljivanje stana. Na razgovor je pozvao više od dvadesetak zainteresiranih stranaka, u različito vrijeme.

S njima je razgovarao o uvjetima, cijeni, plaćanju, predujmu,  a onda se dogovorio za iznajmljivanje – sa svakim od njih. Svi su mu platili kauciju za stan.

Da su prevareni, shvatili su tek kad su došli na primopredaju ključeva i to svi zajedno. Naravno, muškarac koji im je trebao predati ključ, nije se pojavio.

Policija u Frankfurtu je potvrdila kako je čak 25 oštećenika do ponedjeljka podnijelo tužbu protiv 39-godišnjeg muškarca. U svom priopćenju medijima su naveli kako je oštećenike oštetio za više od 77 tisuća eura.

Iz policije upozoravaju na čest slučaj prijevara u vezi iznajmljivanja stanova.

Naime, do stanova na frankfurtskom području je jako teško doći. Oni koji žele unajmiti stan, tražit će dugo i platit će visoku cijenu za najam stana. Prevaranti tu situaciju često koriste, iskorištavaju očaj onih koji dugo traže stan.

“Često nam prijavljuju prijevare s iznajmljivanjem stana, ali ovaj slučaj je poseban. Do sad se još nije dogodilo da je netko prevario toliko ljudi najednom i pozvao ih u isto vrijeme na primopredaju ključeva na istu adresu”, rekla je glasnogovornica policije.

Oštećenici su muškarca opisali kako ljubaznog i rječitog.

Policija upozorava građane kako prevaranti često oglašavaju stanove, nude lažne fotografije. Objasnili su i kako prepoznati lažan oglas; ako stan ima povoljnu cijenu (u Frankfurtu su stanovi skupi),  ako je oglas s nepotpunim podatcima, fotografija stana kao iz kataloga, ako je oglas napisan na lošem njemačkom jeziku, bankovni račun u inozemstvu…..

Preporučuju da prijevaru treba što brže prijaviti jer je tako veća vjerojatnost da će policija pronaći počinitelja.

Ovi podatci važni su i za Hrvate koji dolaze iz Hrvatske i na frankfurtskom području pokušavaju pronaći stan, piše Fenix-magazin