Home Društvo 3 MINUTE ZA VUKOVAR, DIJELITE: Video kojeg je pogledalo milijun ljudi

3 MINUTE ZA VUKOVAR, DIJELITE: Video kojeg je pogledalo milijun ljudi

SHARE

Facebook video na stranici do danas je pogledalo čak 1.5 milijuna ljudi. Zato vas pozivamo da video na facebooku dakle ne nužno članak već video dijelite što više kako bi ga putem facebooka vidio cijeli svijet. Neka Hrvati diljem svijeta dijele i neke upoznaju svoje prijatelje u Americi, Njemačkoj, Kanadi i drugdje sa tragedijom Vukovara.

Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovaraod strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Bitka je završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitci je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi.

Iako je bitka bila značajan i simbolički gubitak za Hrvatsku, koja nije povratila kontrolu nad gradom do 1998. godine, to je, također, bila pobjeda, koja je koštala JNA i pomogla da Hrvatska dobije međunarodnu potporu za svoju neovisnost. Budući da je široko štovana kao ključni trenutak u tijeku Domovinskog rata, to je pirova pobjeda Jugoslavenske narodne armije nad hrvatskim braniteljima Vukovara

DIJELITE DA SE NIKADA NE ZABORAVI!