Home Crna kronika “BILO JE JEZIVO TO GLEDATI” Preminuo mladić koji se zapalio jer je...

“BILO JE JEZIVO TO GLEDATI” Preminuo mladić koji se zapalio jer je DOBIO OTKAZ, roditelji gledali kako gori ispred pekare

SHARE

Radiša Kozoder (20), koji se početkom listopada zapalio naočigled svojih roditelja ispred pekare u kojoj je radio u Čačku, preminuo je na Vojno-medicinskoj akademiji, a napori liječnika da mu presade kožu bili su, nažalost, bezuspješni.

Nesretni mladić na ovaj užasan potez odlučio se nakon što je dobio otkaz.

Dramatična scena odvila se tog 8. listopada ispred jedne čačanske pekare kada je njihov bivši radnik, 20-godišnji Radiša Kozoder, pet dana nakon otkaza došao u krug poduzeća sa bocom benzina.

On je prijetio da će se zapaliti jer je dobio otkaz koji su njegovi poslodavci obrazložili velikim brojem prijava Radišinih kolega na njegovo agresivno ponašanje.

Kozoder je, prema riječima očevidaca, oko 17.45 popio određenu količinu benzina držeći upaljač u jednoj ruci, a potom je ušetao u poduzeće, sjeo na stepenice ispred garderobe i polio se ostatkom zapaljive tekućine.

Prisutni su odmah alarmirali hitne službe i policiju, a na lice mjesta su ubrzo stigli i Radišini roditelji, inače radnici pekare u kojoj je radio i nesretni mladić.

Uprkos naporima roditelja i svih prisutnih da ga zaustave u suludoj namjeri, Kozoder je upaljačem pokrenuo vatrenu stihiju koja počela gutati njegovo mlado tijelo.

– Bilo je jezivo to gledati. Njegovi roditelji, Biljana i Slaviša Kozoder, koji rade u istoj pekari, molili su Radišu da to ne čini. Prijetio je da mu nitko ne prilazi. U jednom momentu je popio nekoliko gutljaja benzina, a potom se polio gorivom iz boce. Onda je kresnuo upaljač i postao živa buktinja. Jedan policajac ga je gasio golim rukama… – ispričali su beogradskim medijima kasnije policajci koji su bili na licu mjesta.

U tom metežu, policajac Boris B. koji je gasio vatru protupožarnim aparatom i golim rukama, također je zadobio opekotine i on je zbog lakših tjelesnih ozljeda prevezen sa Radišom u bolnicu.

Radiša je primljen sa opekotinama koje su zahvatile 55 odsto njegove kože, a on je zbog ozbiljnosti ozljeda istog dana iz Opšte bolnice u Čačku prevezen u Beograd.

Gađao kolegu točkićem

O agresivnom i problematičnom ponašanju mladog Radiše govorile su i njegove kolege nakon incidenta. Prema njihovim riječima, ispada je bilo više, ali je posljednji u nizu, kada je točkićem kolica koja služe za prevoz robe gađao svog kolegu, bio presudan. Odmah nakon njega uslijedio je otkaz, koji će, ispostaviti će se kasnije, biti koban po Radišu.

Prema navodima lokalnih medija, i Radišini raniji poslodavci su imali istih problema sa njim, a radni odnos je već prekidan iz istih razloga – agresivnog ponašanja.