Home Društvo U Zenici oblježena 26. godišnjica Sedme muslimanske brigade, jedan borac dobacio da...

U Zenici oblježena 26. godišnjica Sedme muslimanske brigade, jedan borac dobacio da je sramota tko sjedi u prvim redovima, pa je uhićen

SHARE
Izetbegović je u obraćanju prisutnima kazao kako mu je Sedma muslimanska uvijek bila u srcu te da mu je čast što je imao priliku govoriti pred ljudima koji su očuvali jedinstvo.

“Sedma muslimanska mi je uvijek bila u srcu jer smo voljeli Aliju, naš narod, zemlju i jer smo muslimani. Čast mi je što sam posljednji govor održao ovdje vama”, kazao je Izetbegović.

Predstavnici udruženja obitelji šehida i poginulih boraca, boračkih organizacija i drugih prisustvovali su jučlerašnjoj svečanosti koja je održana u Zenici povodom osnivanja Sedme muslimanske brigade.

Tokom jučerašnjeg  skupa jedan od boraca je prilikom obraćanja predsjednika Udruženja Sedma muslimanska viteška brigada Amira Kubure, s tribine dobacio da je sramota da u prvom redu sjede oni zbog kojih borci ni danas nisu ostvarili svoja prava.
Policijski službenici MUP-a ZDŽ-a u 13:20 sati su lišili slobode D. H. koji je priveden na ispitivanje i to zbog narušavanja javnog reda i mira, a pušten je u 14:15 sati, piše Klix.ba