Home Crna kronika NEĆETE VJEROVATI Kakva glasina je kolala među imigrantima koji su zadnjih godina...

NEĆETE VJEROVATI Kakva glasina je kolala među imigrantima koji su zadnjih godina dolazili u Njemačku

SHARE

Ovaj je podatak u razgovoru za Stuttgarter Zeitung iznio Roger Grotz, koji je na čelu policijskog odjela EGMTZ u Ludwigsburgu.


Pomalo je teško vjerovati kakva je glasina kolala među pojedinim imigrantima koji su dolazili u Njemačku u potrazi za azilom. Naime, pojedinci su vjerovali da u Njemačkoj mogu činiti kakva god kriminalna djela žele bez posljedica, pod uvjetom da imaju manje od 21 godinu.

Ovaj je podatak u razgovoru za Stuttgarter Zeitung iznio Roger Grotz, koji je na čelu policijskog odjela EGMTZ u Ludwigsburgu, koji se od 2016. bavi imigrantima koji često krše zakon. Riječ je o odjelu koji je uspostavljen nakon brojnih seksualnih napada imigranata na žene, tijekom proslave Nove godine 2015. u Kölnu. Grotz je do ovog saznanja došao nakon uhićenja 21-godišnjaka koji je kasnije osuđen na zatvorsku kaznu.

EGMTZ se bavi imigrantima koji su počinili najmanje pet manjih ili srednjih prekršaja u posljednjih šest mjeseci. Svi veći prekršaji, poput pljačke, ubojstva ili silovanja, nadilaze njihove ovlasti i ‘prebacuju’ se Kriminalističkoj policiji. Odjel je trebao djelovati godinu dana, no kako trenutno imaju 202 čovjeka na ‘crnoj listi’, i dalje rade.

Tih 202 čovjeka u prosjeku su počinila 14,7 prekršajaProsječan počinitelj ima 26 godina, muškarac je i došao je u Njemačku u protekle tri godine te je tražitelj azila. Najviše prekršitelja dolazi iz Sirije, Afganistana i Iraka.