Home Gospodarstvo VIDEO | Problemi Aluminijskog se gomilaju: Dobili rok i od dobavljača sirovina

VIDEO | Problemi Aluminijskog se gomilaju: Dobili rok i od dobavljača sirovina

SHARE

”Osnovne sirovine su tu, međutim nema novca za plaće, za popravke i vrlo je teško raditi bez novčanih sredstava i planirati daljnji rad”, rekao je Pandža.

”Mi nismo riješili nabavku električne energije i još uvijek plaćamo struju dan za dan. To je ekstremna situacija jer dan unaprijed moramo plaćati struju. Ne znamo hoćemo živjeti 24 ili 48 sati”, rekao je na press konferenciji generalni direktor Aluminija Dražen Pandža.

Pandža je istaknuo problem s plaćanjem dobavljačima sirovine.

”Osnovne sirovine su tu, međutim nema novca za plaće, za popravke i vrlo je teško raditi bez novčanih sredstava i planirati daljnji rad”, rekao je Pandža.

”Ovih dana mi smo dobivali sve sirovine neophodne za proizvodnju s tim da mi nismo mogli plaćati sve sirovine, tako da je jedan dio sirovina ostao nepokriven. Naši partneri su svjesno ušli u to dajući nama potporu i nakon dugogodišnjeg partnerstva to je izraz dobre volje da pomognu u ovome teškom stanju. Mi smo redovno dobivali sirovine od naših partnera.

Oni nas podražaju već 10-tak dana u našem radu i da je rok koji su dali to je petak 23. studeni. Nakon petka oni će nastaviti sa dopremom sirovina, ali bez podizanja neke svoje izloženosti. Odnosno mi više nećemo gomilati dugove prema njima, odnosno morat ćemo plaćati sve sirovine, što je uz ove cijene struje apsolutno nemoguće”, rekao je Pandža.

Rekao je kako čekaju odgovore od Vlade na njihove dopise.

”Od Vlade do sada nisu dobili službeni odgovor i tražimo termin za sastanak”, rekao je Pandža.

Istaknuo je kako je otvoren račun koji će biti spriječen bilo kakvih blokada i kako bi se na njemu trebala naći obećana sredstava od 1,1 milijun KM. Dosad ta sredstava nisu bila operativna zbog procedure oko otvaranja računa.

Za to vrijeme oni rade na planu mjera uštede koji će biti poslan u Vladu, a i navedena revizija poduzeća se privodi kraju.