Home Crna kronika “ZNAMO DA SI SE SEKSAO S NJOM” Skandal u bolnici, policija uhitila...

“ZNAMO DA SI SE SEKSAO S NJOM” Skandal u bolnici, policija uhitila medicinske tehničare koji su ucjenjivali kolegu zbog spolnog odnosa s pacijenticom

SHARE

Zbog nesvakidašnjeg slučaja iznude koji se odvijao unutar bolničkoga kruga jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice, policija je prošli tjedan uhitila dvojicu medicinskih tehničara G. J. (28) i F. S. (27).

Naime, kako neslužbeno doznajemo, dvojica prokazanih zaposlenika bolnice svojega su 26-godišnjeg kolegu iznuđivali ucjenjujući ga informacijama o njegovoj intimi. Točnije, rekli su mu da znaju kako je imao spolne odnose s jednom od pacijentica bolnice u kojoj zajedno rade. A oni su, pak, do tih saznanja došli nakon što ih je upravo ta pacijentica kontaktirala na društvenim mrežama. Prvo im je poslala poruke o njezinu odnosu sa 26-godišnjakom, pa o pojedinostima koje su se odvijale u samoj bolnici, a sve je kulminiralo kada se pacijentica u virtualnom svijetu počela obraćati njihovim djevojkama.

Zbog svega gore navedenog, dvojac je, čini se, odlučio kazniti svojega kolegu – naložio mu je da svakoga mjeseca mora plaćati po 2000 kuna, svakome po 1000 kuna.

Kolege su mu ujedno uzvratili i prijetnjama, zastrašujući ga da će priču o njemu i pacijentici objaviti u svim medijima, ali prijetnje su ubrzo postale eksplicitnije i brutalnije, poput: “Polomit ćemo ti kosti. Strpat ćemo te u vreću i odnijeti na Sljeme, neće te nitko naći”.

Prijetili su mu i neviđenom torturom ako bilo kome na poslu kaže nešto o njihovoj ucjeni i zahtjevima ili pak, ne daj bože, obavijesti policiju. U strahu za život, 26-godišnji ucijenjeni mladić prvu je ratu u iznosu od 2000 kuna platio u listopadu. Međutim, kada je vidio da oni nemaju namjeru odustati od svojega nauma nego da nastavljaju s reketom tražeći isplatu za studeni, odlučio se obratiti policiji i potražiti pomoć.

Policija je uz nalog istražnog suca postavila klopku te označila iznuđene novčanice, a realizirala se 15. studenoga kada je 26-godišnjak na parkiralištu bolnice jednome od svojih kolega predavao novac. Prvo su stavljene lisice na ruke starijem ucjenjivaču koji je došao po novac, a potom je u vrlo kratkom ruku uhićen i njegov prijatelj. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv obojice su podnesene kaznene prijave zbog iznude, za što im, ako im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti i do deset godina zatvora.

Inače, na ispitivanju na policiji i državnom odvjetništvu obojica su priznala djelo jer su “uhvaćena” na djelu. Tako je jedan od medicinskih ucjenjivača rekao da 26-godišnjaku nije prijetio nego ga je samo jednom prilikom ošamario, a sličnu je verziju ispričao i drugi osumnjičenik. Međutim, obojica su složno ustvrdila da je njihov kolega i njima i bolnici nanio neopisivu sramotu jer je imao vezu s pacijenticom pa su tražila bilo kakvu kompenzaciju za probleme koje im je ta pacijentica nanijela komunicirajući s njihovim djevojkama. Nakon ispitivanja u prostorijama Državnog odvjetništva, protiv obojice je zatražen istražni zatvor, ali u konačnici je sudac istrage Županijskog suda odlučio obojicu pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode.

Na upit bolnici jesu li obaviješteni o slučaju i hoće li biti kakvih sankcija za svu trojicu sudionika iznude – za dvojicu njihovih djelatnika osumnjičenih za iznudu, ali i za djelatnika koji je imao vezu s pacijenticom, Jutarnji list dobio je službeni odgovor da nitko od sudionika iznude “nije zaposlenik bolnice”. Kako neslužbeno doznajemo, sporazumnim raskidom ugovora prekinuta je poslovna suradnja medicinskih tehničara s bolnicom.