Home Crna kronika OTKRIVENE GROZNE STVARI KOJE JE PROFESOR RADIO NA NASTAVI: Godinama upozoravaju na...

OTKRIVENE GROZNE STVARI KOJE JE PROFESOR RADIO NA NASTAVI: Godinama upozoravaju na njega, a ravnateljica ga štiti?

SHARE

Skandal u Medicinskoj školi u Puli, gdje je nedavno jedan učenik tijekom nastave seksualno uznemiravao svoju kolegicu zavlačeći joj ruku u gaćice dok je profesor to gledao ne reagirajući, dobio je nastavak prošlotjednom smjenom ravnateljice te škole Gordane Ćoso.

No, skandalu tu nije kraj jer se, kako piše Jutarnji list, doznalo da su roditelji učenika pulske Medicinske škole još prije četiri godine upozoravali na nedolično ponašanje istog tog nastavnika koji je, navodno, pipkao i na druge načine seksualno uznemiravao učenice.

Ravnateljica smijenila profesora, pa povukla odluku

Govori se, naime, kako je smijenjena ravnateljica dulje vrijeme “pokrivala” tog nastavnika. Kada se doznalo za zadnji incident na njegovu satu, seksualno uznemiravana djevojčica požalila se roditeljima, nakon čega je ravnateljica Ćoso najprije, uz suglsnost Školskog odbora, dala nastavniku izvanredni otkaz, a par dana kasnije povukla svoju odluku. To je izazvalo revolt Školskog odbora koji ju je potom odlučio smijeniti.

“Nitko od nas ne zna točno što se na tom satu zapravo dogodilo. U školi kruže svakakve priče, ali činjenica je da je taj profesor dosad imao mnogo propusta i ovo je samo jedan u nizu. Kako se može dogoditi da netko svjedoči takvom seksualnom zlostavljanju i da ništa ne poduzme. Ne znamo što se zapravo događa. Samo znamo da je pravi cirkus. Bivša ravnateljica pojavila se na poslu iako je smijenjena i bolje da vam ne govorim što je bilo poslije”, kažu članovi kolektiva pulske škole u kojoj se nakon zadnjeg incidenta provodi inspekcijski nadzor.

U školi se provode dva inspekcijska nadzora

Razrješenje ravnateljice tražilo se još prije četiri godine, upravo zato što su roditelji tog istog nastavnika prijavili zbog pedofilije. Tada je on negirao optužbe, a njegovim su se slučajem pozabavili policija i DORH, a poslije je oslobođen optužbi, piše Jutarnji list dodajući da je tada čak prosvjetna inspekcija predložila ravnateljičino razrješenje jer optuženog nastavnika nije poslala na procjenu psihofizičkog stanja i radne sposobnosti.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrdili su da su u pulskoj Medicinskoj školi u tijeku dva inspekcijska nadzora te da je prosvjetna inspekcija podnijela kaznene prijave protiv dvoje djelatnika zbog mogućeg kaznenog djela iz članka 177. Kaznenog zakona koji se odnosi na zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava. U istom ministarstvu također kažu da je o događaju od 17. listopada ove godine, okarakteriziranom kao seksualno uznemiravanje malodobnog učenika nad malodobnom učenicom, sačinjen i potpisan zapisnik te da se piše dodatak zapisniku zbog kasnije nastalih okolnosti, piše Net.hr