Home Gospodarstvo Široki Brijeg: Razvojna agencija HERAG predstavila mobilnu aplikaciju

Široki Brijeg: Razvojna agencija HERAG predstavila mobilnu aplikaciju

SHARE
Mobilna aplikacija Herag predstavljena je u utorak u Širokom Brijegu.

Aplikacija za mobilne telefone svojim će korisnicima ubuduće omogućiti jednostavan pristup velikom broju javnih poziva u BiH, ali i onima iz pretpristupnih fondova EU. Riječ je o aktivnosti razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije – HERAG.

Ivan Jelčić, ravnatelj razvojne agencije HERAG, kazao je kako je ova aplikacija urađena uz tehničku podršku GIZ-a (Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit) iz projekta EU ProLocal.

Danas svi koristimo mobitele i to je pravi način da na vrijeme dobijemo potrebne informacije. Tako bismo pomoću ove aplikacije slali informacije da je otvoren neki javni poziv za prijave na projekte, obavijesti o edukacijama iz određenih oblasti, istaknuo je Jelčić, dodajući kako će se neprestano raditi na usavršavanju aplikacije.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Zdenko Ćosić naglasio je kako je predstavljanje ove aplikacije jedan od preduvjeta za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u ŽZH.

Osim konvencionalnih načina komuniciranja danas moramo koristiti i te suvremene tehnologije, tj. alate koji omogućavaju u realnom vremenu komunikaciju. Danas naša razvojna agencija uz tehničku i financijsku podršku GIZ-a predstavlja jednu takvu aplikaciju koja će unaprijediti stupanj komunikacijemeđu poduzetnicima, administracijom i svim korisnicima, kazao je Ćosić.

Ova besplatna aplikacija već je dostupna za mobilne uređaje sa Androidoperativnim sustavom. Aplikacija za mobilne uređaje sa iOS operativnim sustavom očekuje se za mjesec dana, piše Jabuka.tv