Home Društvo Teti u Imotskom prijeti otkaz zbog psovanja Boga, javio se i gradonačelnik...

Teti u Imotskom prijeti otkaz zbog psovanja Boga, javio se i gradonačelnik Budalić

SHARE

Zbog videosnimke iz Dječjeg vrtića Imotski na kojoj se čuje odgojiteljica koja se otresa, urla i psuje dijete koje od nje traži igračku, ista bi mogla dobiti otkaz.

“Tete, tete, tete”, čuje se na snimci dijete jasličkog uzrasta kako doziva tetu, nakon čega kreću salve uvreda.

“Šta je bog te posra, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga jeba s Bibijem više, svima, šta ne iđete kući”, čuje se odgojiteljica imotskog vrtića koja je sama snimala ovu scenu i potom je poslala prijateljici.

Prijedlog o raskidu ugovora

Oglasili su se i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić, javlja Slobodna Dalmacija.

Evo što kaže v.d. ravnateljice vrtića:

“Poštovani roditelji, preko društvenih mreža jučer se pojavila snimka iz našeg Dječjeg vrtića, koja je s pravom i mene, roditelje i cjelokupnu javnost šokirala. Kao v.d. ravnateljica te odgojno obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam poduzela sve mjere u skladu sa zakonom.

Prema tome u ponedjeljak imamo Upravno vijeće našega vrtića gdje ću dati prijedlog o raskidu ugovora o radu s dotičnom djelatnicom, uz sankcije koje slijede po Pravilniku o radu, a zadnju riječ imati će Upravno vijeće Dječjeg vrtića Imotski. Ovom prilikom u svoje ime i ime svih djelatnika našega vrtića izražavam duboku ispriku zbog ovog događaja kako roditeljima, tako i cjelokupnoj javnosti”, stoji u priopćenju.

Što kaže gradonačelnik?

Gradonačelnik Ivan Budalić kaže kako je zatraženo očitovanje ravnateljice vrtića.

“Čim smo došli do ove snimke grad Imotski je zatražio izvještaj od ravnateljice vrtića. Takvom govoru i odnosu prema djeci nije mjesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih odgojnih djelatnika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od ravnateljice dobiti detaljni uvid u situaciju. S jedne strane kao roditelj uviđam neprimjerenost ove situacije te zaštitnički pristupam prema svom djetetu i njegovom boravku u vrtiću. S druge strane, kao gradonačelnik, odgovoran sam i prema drugoj djeci te zahtijevam uvid u cijelu situaciju i odgovor od vodstva vrtića. Cilj je da se ovakve situacije više ne ponavljaju te da svi napori koje radimo za našu djecu budu za njihov razvoj i odgoj. Obećao sam da nijedno dijete u Imotskom neće biti uskraćeno za mjesto u vrtiću, a sada isto tako obećajem da će skrb za našu djecu biti na najvišoj mogućoj razini te da ovakve istupe više nećemo gledati, pa čak ni u šali. S poštovanjem”, rekao je imotski gradonačelnik Budalić.

Pričali smo s majkom odgojiteljice

Novinari Indexa nazvali su dotičnu odgojiteljicu, no na telefon im se javila njena majka koja je i sama odgojiteljica u istom vrtiću. Potvrdila je da je na snimci njena kći i rekla da je sve skupa velika pogreška i grozna šala.

“Znam pozadinu cijele priče. Nije onako kako se čini, ali grozno je na snimci svakako. Ovo je užasna šala trebala biti njoj i prijateljici koje su noć prije bile vani skupa s jednim uglađenim dečkom. Činio se fin, no ubrzo je svako malo krenuo sa psovkama i njima je to bilo smiješno. I drugi dan je ona došla u smjenu i htjela napraviti neku glupu šalu koja nikome nije bila smiješna osim njima, da ona oponaša tog dečka pred djecom i da odglumi da bi kao išla kući i to je poslala prijateljici da se nasmije. Kasnije kad su zahladile odnose, snimka je izašla van. To je to, ništa drugo. Ona više ne radi u vrtiću”, rekla nam je njena majka.

Potom je krenula razgovarati s nekim i kad se opet javila novinarima Indexa, rekla je da su je zatekli.

“Moja kćer nije takva, to nije njen rječnik, dogodila se užasna greška i javit će vam se njen odvjetnik i s njim se dogovorite. Nemojte na osnovu ovako uznemirene majke pisati nešto”, rekla je majka djevojke koja je urlala i psovala djecu.