Home Gospodarstvo Zašto su predstvnici Vlade ZHŽ-a proteklih dana obilazili mala seoska gospodarstva? (FOTO)

Zašto su predstvnici Vlade ZHŽ-a proteklih dana obilazili mala seoska gospodarstva? (FOTO)

SHARE

Predstavnici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije sa angažiranim ekspertom tijekom proteklih dana su obišli nekoliko malih seoskih domaćinstava u ovoj županiji.

Kako su priopćili iz ovo Ureda, riječ je o prvim aktivnostima na terenu u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u  Županiji  Zapadnohercegovačkoj“.

Ove aktivnosti su provedene u razdoblju od 19. do 21. studenog.

One su se odnosile na obilazak ruralnih područja unutar tri općine i grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Na taj način su predstavnici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije sa angažiranim ekspertom tijekom tri dana obišli nekoliko malih seoskih domaćinstava koji imaju potencijal za pružanje usluga smještaja u svojim objektima. Potrebno je naglasiti da ovakvih objekata ima jako mnogo u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni će svi imati mogućnost sudjelovanja na edukativnim radionicama u prosincu ove godine što je sljedeći korak u provedbi projekta.

Ekspert koji vodi navedene projektne aktivnosti je gosp. Nedjeljko Pinezić, vlasnik privatne tvrtke „Quanarius“ d.o.o. koja je specijalizirana za marketing i konzalting u turizmu. U mnoštvu uspješno provedenih projekata u području obiteljskog smještaja, unapređenja kvalitete ugostiteljske ponude i upravljanja destinacijama ističe se njegova angažiranost kao stručnog suradnika UNDP BiH za razvoj obiteljskog smještaja na trasi Via Dinarica.

Podsjetimo, cilj projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji  Zapadnohercegovačkoj“ je izrada Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji će osnažiti turizam u ovoj županiji, osobito ruralni i aktivni turizam. Najvažnije projektne aktivnosti biti će usmjerene na organizaciju i institucionalizaciju platforme za razvoj turizma, jačanje kapaciteta na lokalnoj i županijskoj razini u području ruralnog i aktivnog turizma, što će u kombinaciji utjecati na promociju županije kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

Ova inicijativa je podržana u okviru  projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske Vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama,a implementira ga  konzorcij  Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

opg-bakrac.21.jpg