Home Crna kronika OTAC: Moj je sin etiketiran kao manijak, a sve što se dogodilo...

OTAC: Moj je sin etiketiran kao manijak, a sve što se dogodilo na satu informatike između njega i te učenice bilo je obostrano. Škola ga je unaprijed osudila SAMO ZATO ŠTO JE ROM

SHARE

Nakon skandala u Medicinskoj školi u Puli i smjene ravnateljice škole Gordane Ćoso, oglasio se otac 16-godišnjeg dječaka koji je navodno seksualno napastovao svoju kolegicu pod satom. Učenik je djevojčicu navodno pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak, a njegov otac tvrdi da je sve bilo obostrano.

– Našeg su sina svi su unaprijed osudili. Na školskim hodnicima on je silovatelj, nekakav seksualni manijak. Nitko nije pitao kako se on osjeća i kako će njega ovo obilježiti.Sve što se dogodilo na satu informatike između mog sina i jedne učenice bilo je obostrano. Oni su se svojevoljno dodirivali i nije bilo nikakve prisile – kaže otac za Glas Istre.

Učenika je škola najprije planirala privremeno udaljiti s nastave. Kasnije su čak donijeli odluku o njegovom izbacivanju, da bi na kraju sve povukli. U cijeli se slučaj uključili su se policija i Državno odvjetništvo. Osim što je Školski odbor već smijenio dosadašnju ravnateljicu i profesoru informatike sada prijeti otkaz.

– Oni su se počeli dodirivati po koljenima, a nakon toga moj sin je učenicu želio dodirnuti po spolovilu, no ona mu je rekla da ima menstruaciju. Potom joj je uz njeno dopuštenje stavio ruku ispod majice i dodirivao joj grudi. U isto vrijeme ona je njega dodirivala po spolnom organu. Tu nije bilo nikakve prisile, učenica se nije bunila, niti se za pomoć obratila profesoru. U svemu što se događalo svjesno je sudjelovala zajedno s mojim sinom. Oboje na neki način trebaju biti kažnjeni jer takvo ponašanje na satu je za svaku osudu. No, prozivati i osuđivati mog sina za seksualno uznemiravanje, što je škola napravila bez da pričeka rezultate istrage nadležnih službi, krajnje je neprihvatljivo – govori otac dječaka.

Njegov sin tvrdi kako profesor ništa nije vidio.

– Sve se događalo u prekidima tijekom cijelog školskog sata. Pristala je da joj dam ‘ljubavni ugriz’ i to je fotografirala i slala na Snapchat. Slikala je i dok sam joj držao ruku na koljenu. Slikali smo se i oboje. Profesor je sjedio i pričao s učenikom koji je još bio u razredu, čitao je nešto. U jednom trenutku je ušla i ravnateljica, a učenica se nikome nije požalila. Da sam ju povrijedio, sigurno bi reagirala i rekla ravnateljici, ali ona to nije učinila – govori 16-godišnjak za Glas Istre.