Home Crna kronika IZAŠAO SA SVADBE, PA POGINUO Pregazio ga Renault dok je išao po...

IZAŠAO SA SVADBE, PA POGINUO Pregazio ga Renault dok je išao po cigarete

SHARE

Pogibija gosta prekinula je jučer svadbeno veselje u Pocerskom Pričinoviću kod Šapca, kada je mladoženjin rođak Ž.J. (41) podletio pod automobil i na mjestu ostao mrtav.

Kako je „Novostima“ rečeno iz dobro obaviještenih izvora, gost je, navodno, pretrčavao vrlo frekventnu prometnicu, kada ga je pokosio bijeli „Renault“.

Prema riječima očevidaca, Ž.J. je sa svadbe izašao samo kako bi kupio cigarete u objektu preko puta restorana gdje se održavalo veselje.

Da li je bio u alkoholiziranom stanju utvrditi će istraga, a hitna pomoć koja je brzo stigla mogla je samo konstatirati smrt nesretnog čovjeka.

– Poginuli je mladoženjin rođak i svi su užasnuti događajem – posvjedočio je za Novosti jedan od mještana, koji se zatekao u prolazu dok je očevid trajao.

– Policija je uhitila vozača auta, a već na prvi pogled moglo bi se zaključiti da je „Renault“ išao malo brže jer je prilično oštećen.

Na mračnom putu, ako se uzme u obzir i slaba kiša koja je gotovo čitav dan padala u Šapcu, vozač koji se, eventualno ne bi pridržavao ograničenja brzine, ne bi imao šanse da se zaustavi, kažu mještani.

Ali dodaju i da je u sporno doba dana, posebno nedjeljom, pješaka mnogo manje, pa svakome može popustiti pažnja.