Home Vijesti Pokrenute mjere obrane od poplava u Ljubuškom, u Širokom ispumpavali vodu iz...

Pokrenute mjere obrane od poplava u Ljubuškom, u Širokom ispumpavali vodu iz poplavljene kuće, u Grudama zamućenje vode za piće….

SHARE

Kiša koja intenzivno pada izazvala je već probleme u brojnim hercegovačkim mjestima.

Na području općine Grude kišno nevrijeme sinoć je bez struje ostavilo nekoliko naselja, a rijeka Matica se izlila iz svog korita.

JP Komunalno Grude poslalo je danas obavijest svojim potrošačima o pojavi zamućenja vode, zbog čega se Gruđanima preporuča da vodu prokuhavaju.

U Gornjim Mamićima kod Širokog Brijega jučer su širokobriješki vatrogasci imali intervenciju ispumpavanja vode iz obiteljske kuće.

U Ljubuškom su pak proglašene redovne mjere obrane od poplave. Kako su rekli iz Civilne zaštite ZHŽ-a, početak redovnih mjera obrane od poplave počeo je jutros od 04.00 sata. Vodostaj rijeke Trebižat u mjestu Humac jutros je iznosio 285 cm.

Kiša je stvorila također probleme i u prometu, kako cestovnom, tako i željezničkom. Naime, sinoć su vlakovi kasnili nakon što je jedan talgo vlak na dionici od Jablanice prema Drežnici udario u kamen koji se našao na šinama nakon odrona, izazvanog kišom.

Također, kako Hip.ba doznaje, na ulazu u Čitluk, iz pravca Ljubuškog, sinoć je po kišnoj cesti došlo do sudara, pa su morali intervenirati vučna služba i vatrogasci.