Home Zanimljivosti ŠTO ZAJEDNIČKO IMAJU MOJA ŽENA I DJEČAK IZ RIO DE JANEIRA? Oboje...

ŠTO ZAJEDNIČKO IMAJU MOJA ŽENA I DJEČAK IZ RIO DE JANEIRA? Oboje žele upoznati Šimu Vrsaljka

SHARE

– Mojim vršnjacima su zanimljivi Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar, ali moj je idol Šime Vrsaljko, rekao je još u kolovozu brazilskim novinarima Lorran Moura, 13-godišnji dječak iz Rio de Janeira koji igra za hrvatski nogometni klub Vila Croácia.

Kad su ga upitali zašto baš Vrsaljko, dječak je odgovorio: “Gledao sam ga na utakmicama Svjetskog prvenstva, promatrao kako igra i kako se ponaša, svidjelo mi se koliko voli svoju zemlju. Gledajući ga naučio sam da se svaki uspjeh, pa i najmanji, mora cijeniti jer zapravo znači puno”.
Dječak je iznenađen interesom hrvatskih i brazilskih medija nakon što je objavljena fotografija koja ga prikazuje kako poput na našeg Vatrenog Šimu Vrsaljka dječak u kockastom dresu leži na travi naslonjene glave na hrvatsku trobojnicu te dostojanstveno slavi pobjedu svog kluba.
Njegova želja da upozna Šimu Vrsaljka još uvijek nije ugasla. Nada se da će jednom doći dan kad će upoznati svog idola. Dječak koji živi u siromašnijoj četvrti velikog Ria de Janeira, ne može učiniti puno, samo se nadati.

Ispuniti snove mogu mu Vatreni ili čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, dječak bi rado došao i u Hrvatsku, u pratnji svog trenera. Zato, nadamo se da će se njegova nada pretvoriti u predivnu stvarnost.