Home Crna kronika Poznatom hercegovačkom poduzetniku i bivšem suprugu hrvatske misice pet godina zatvora

Poznatom hercegovačkom poduzetniku i bivšem suprugu hrvatske misice pet godina zatvora

SHARE

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu proglasilo je Širokobriježanina Ivicu Đolu krivim za pokušaj razbojništva te ga je nepravomoćno osudilo na pet godina zatvora.

Đoli je odmah određen istražni zatvor.

Podsjetimo, poduzetnik Ivica Đolo (39), predsjednik malonogometnog kluba Nacional i futsal Udruge prvoligaša te suprug bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo, osumnjičen je da pištoljem u svibnju pokušao orobiti mjenjačnicu na Malešnici, no spriječio ga je vlasnik M. L. koji se pohrvao s njim te ga izgurao van.

Neuspjelo razbojništvo je Đolo pokušao odraditi uz prijetnju pištoljem. Sve se odigralo netom nakon što je Đolo ušao u kancelariju mjenjačnice ne bi li promijenio 500.000 eura u dolare. Nakon kraćeg razgovora o promjeni novca, posegnuo je za pištoljem iz ruksaka te ga uperio u vlasnika i priopćio mu da je sad to pljačka i da mu preda novac. Vidjevši oružje, vlasnik ga je obuhvatio oko pojasa i izgurao iz kancelarije nakon čega je pobjegao prema svom autu u kojem ga je čekao prijatelj.

Prije opružnice za ovo razbojništvo, USKOK je protiv Đole i još trojice njegovih suradnika podignuo optužnicu jer su na prodaji gradskih stanova varali potencijalne kupce. Lakovjernim kupcima lažno su se predstavljali kao suci, sudski i gradski službenici, piše Dnevnik.ba