Home Društvo ZADARSKI TORNADO O PRALJKU: “Ratniče, zagrmi od gore, udari najjače nek’ zapjeni...

ZADARSKI TORNADO O PRALJKU: “Ratniče, zagrmi od gore, udari najjače nek’ zapjeni more”

SHARE

Navijačka skupina Tornado na utakmici 9. kola ABA lige između Zadra i Budućnosti, prisjetila se generala Slobodana Praljka, koji je ispijanjem otrova počinio samoubojstvo u haaškoj sudnici 29. studenog 2017. godine.

Zadarski navijači istaknuli su Praljkovu sliku, uz poruku:

“Pravedni ratniče zagrmi od gore, udari najjače nek’ zapjeni more. Živiš zauvijek i vodi nas tvoj glas, čuvat ćemo svete domovine prag”, piše Direktno.hr.

Slobodan Praljak je tijekom drugostupanjske presude suda odbio prihvatiti izricanje kazne tijekom koje mu je sud dosudio zločin. U to ime on je, dramaturški, založio svoj život kao zalog tezi da on zločinac nije. Umro je prije nego je Haaški sud do kraja završio s čitanjem presude.

Jedni danas govore da je Praljak bio dramaturg koji je od svega morao praviti scenu. No ako je založiti život vrijedno dramaturgije i teatr onda je eto ratni zločinac Praljak, mrzitelj svega bošnjačkog, čovjek koji je progonio Bošnjake tako što je bošnjačke trudnice prebacivao u Split a izbjeglice u svoju kuću, doista, najveći teatrolog što ga je svijet upamtio.