Home Politika Bešlić kaže da treba pojednostavniti procedure kako bi Japanci investirali u Mostar,...

Bešlić kaže da treba pojednostavniti procedure kako bi Japanci investirali u Mostar, jedan već otvorio tvrtku

SHARE

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Hideyukija Sakamotoa.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji između Vlade Japana i Grada Mostara, mogućnostima poboljšanja te suradnje na području obrazovanje te ekonomije i kulture.

Bešlić se zahvalio na naklonosti prema Gradu Mostaru kao i dosadašnjoj pomoći Vlade Japana kroz projekte izgradnje Osnovna škola, donacije autobusa, projektu razvoj ruralnog turizma, rekonstrukcije SKC-a Kantarevac i drugih.

Predložio je mogućnost otvaranja počasnog konzulata Japana u Mostaru te ovom prilikom predstavio nekoliko novih projekata u čijoj realizaciji bi mogla pomoći Vlada Japana, a riječ je o opremanje Muzičke/Glazbene škole, pomoć u izgradnji Sportske kulturnog centra.

Gradonačelnik je također obećao potporu Grada Mostara u skraćenju i ubrzanju procedura potencijalnim investitorima iz Japana. Veleposlanik Sakamoto je iskoristio priliku predstaviti mladog poduzetnika iz Japana Kunihiro Shiraishi koji je registrirao tvrtku u Mostaru i nastanio se s obitelji, a bavi se turizmom.

Spomenuo je mogućnost organiziranja pojedinih kulturnih događaja u Gradu Mostaru, a koje organizira Veleposlanstvo u Sarajevu te istaknuo kao vrlo važan faktor izgradnja infrastrukture kao i da što više ljudi govori japanski jezik.

Ovom prigodom gradonačelnik Bešlić uručio je veleposlaniku monografiju Grada ”Mostar u slici i riječi”,’ priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.