Home Crna kronika EKSPLOZIJA U DRINOVCIMA: Čuo ih vlasnik kada su minirali bankomat, s autom...

EKSPLOZIJA U DRINOVCIMA: Čuo ih vlasnik kada su minirali bankomat, s autom pošao prema njima, a tada su zapucali…

SHARE

Strahovita eksplozija odjeknula je jučer ujutro u dva sata u mjestu Drinovci kod Gruda u kojoj je raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu „Namex“.

Kako saznaje Avaz.ba, tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW do „Namexa“, gdje su uz pomoć nepoznate eksplozivne naprave u vazduh digli bankomat.

Snažnu detonaciju je čuo i vlasnik objekta koji je „Namexu“ iznajmio prostor te je odmah svojim automobilom krenuo prema trgovini, gdje je došao u trenutku kada su razbojnici kupili plijen.

Umalo je, saznaje Avaz.ba od izvora bliskog istrazi, platio glavom jer su razbojnici zapucali prema njegovom automobilu, ali je, osim pretrpljenog straha i stanja šoka, prošao neozlijeđen.

Nakon eksplozije aktivirao se i alarm u agenciji za osiguranje koja osigurava objekat te je odmah pozvana policija.

No, dolaskom na lice mjesta, policija i radnici osiguranja nisu zatekli razbojnike izuzev isprepadanog vlasnika prostora.

Satima je juče trajao očevid na licu mjesta koji su u prisustvu dežurnog kantonalnog tužioca Borislava Čuljka obavljali pripadnici Policijske uprave Grude.

Uzeti uzorci

Kako je Čuljak rekao, uzeti su uzorci eksplozivne naprave koji će biti poslani na vještačenje, kao i neki drugi tragovi.

Automobil vlasnika prostora je prevezen u krug PU Grude zbog, takođe, neophodnih vještačenja, a jučer su u policiji pregledavali snimke s videonadzora okolnih objekata u nadi da će im pomoći u istražnim radnjama.

– Poduzeli smo sve neophodne mjere i radnje i naložili brojna vještačenja. Ne znamo koliko je novca uzeto, jer neophodno je sačiniti inventuru – rekao je Čuljak.

Pokušaj pljačke

Tužilac Čuljak je potvrdio da je u noći s nedjelje na ponedjeljak pokušana pljačka bankomata u Vitini kod Ljubuškog. I u tom slučaju, naveo je, u toku su istražne radnje, piše Avaz.ba.